Kvinne (49) forsvant fra institusjon i Bærum

Kvinnen som har Downs syndrom forsvant fra institusjonen hun bodde på mandag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Asker og Bærum og frivillige letemannskaper har i hele natt vært ute og lett etter en 49 år gammel kvinne som forsvant fra en institusjon i Gruvemyra på Bærums Verk mandag.

Kvinnen forlot institusjonen i 19.30-tiden.

OPPDATERT: Klokken 10.35 tirsdag formiddag ble den savnede kvinnen observert på Einåsen. En scooterpatrulje kom raskt til stedet og fant kvinnen i en skrent. Kvinnen er uskadd men er sendt til Bærum sykehus for undersøkelser.

Den savnede er rundt 140 centimeter høy og er skallet. Hun var iført en rød halvlang anorakk med hette, sort boblebukse, rødaktige støvler og hadde med seg en lilla sekk.

SAVNET: Politiet ønsker tips etter at en 49 år gammel kvinne med downs syndrom forsvant fra en institusjon på Bærums Verk mandag kveld. (Foto: Privat)
SAVNET: Politiet ønsker tips etter at en 49 år gammel kvinne med downs syndrom forsvant fra en institusjon på Bærums Verk mandag kveld. (Foto: Privat)

Politiet har varslet andre helseforetak, familie, taxiselskap og vaktselskap om kvinnen.

I god fysisk form

Klokken 07.15 var det fortsatt ikke kommet inn noen ferske observasjoner av kvinnen.

– Vi har hatt frivillige fra norske redningshunder, Røde Kors Hjelpekorps som har lett etter kvinnen. Vi må nå bytte ut mannskaper før vi fortsetter letingen, sier operasjonsleder Ola Kløvjan i Asker og Bærum politidistrikt til tv2.no.

Det er en del skiløyper i området og politiet vil sjekke disse nærmere utover morgenen.

– Vi har så langt ikke fått noen konkrete observasjoner, men hun er godt kledt og i god fysisk form. Det har heller ikke vært så kaldt i natt, så vi håper vi skal klare å finne henne, sier Kløvjan.

Sea King vekket naboer

Politiet håper at de vil få flere tips om kvinnens bevegelser i løpet av morgentimene.

Letemannskapene søker i området Rykkinn, Bærums Verk og Lommedalen.

Flere naboer ringte også politiet i 03-tiden natt til tirsdag da et Sea King redningshelikopter ble satt inn i leteaksjonen.

– De ringte vel for at de lurte på hva som skjedde. Dette helikopteret lager mye støy og folk lurer når det flyr lavt i tettbygde strøk midt på natten, men det var ingen som klaget, sier Kløvjan til tv2.no.

Har du sett den savnede kvinnen? Ring politiet på 67 57 61 00.