ny1-klimapanel-ungdom - Unge tror ikke på FNs klimapanel

Under halvparten av norske ungdommer tror FNs klimapanel har rett i at menneskeskapte klimautslipp har forårsaket mesteparten av den globale oppvarmingen de siste femti årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det viser en gallup som i utgangspunktet dreier seg om norske ungdommers forhold til nord-sør-spørsmål. Undersøkelsen omfatter over 600 unge i alderen 15 til 24 år, skriver Vårt Land.

I undersøkelsen kommer det fram at bare under halvparten, 48 prosent, støtter klimapanelets konklusjon om at menneskeskapte klimautslipp har forårsaket mesteparten av den globale oppvarmingen siden midten av 1900-tallet.

Så mange som én av fem mener at klimaendringene i stedet har naturlige årsaker.

Kun de færreste, rundt 20 prosent, er villige til å gå betydelig ned i levestandard for å redusere klimautslipp. De fleste unge mener staten må støtte opp om utvikling av ny teknologi som kan bidra til å få ned klimautslippene. Billigere kollektivtrafikk, momskutt på klimavennlige varer og mer forskning er det de mener staten bør satse på.

– Det er bra å være teknologioptimist, men det er et stort problem hvis ungdom lener seg tilbake og tror at teknologien kan ordne alt, sier Natur og Ungdom-leder Silje Lundberg til avisen. (©NTB)