Dereck Chisora og David Haye barket sammen. (Foto: Andrew Couldridge/Action Images)
Dereck Chisora og David Haye barket sammen. (Foto: Andrew Couldridge/Action Images)

Chisora og Haye legger seg flate etter bokseskandalen

– Oppførselen var utilgivelig, sier Dereck Chisora etter slåssing og trusler mot David Haye.

De to britiske tungvekterne røk i tottene på hverandre etter at Chisora hadde tapt VM-kampen for Vitalij Klitsjko i München lørdag.

Etter det klare nederlaget, havnet Chisora på pressekonferansen i krangel med den David Haye, som var ekspertkommentator for en britisk TV-kanal. De slo løs på hverandre, og Hayes manager Adam Booth fikk flere stygge kutt i ansiktet. Chisora ble også slått til blods.

– Oppførselen var utilgivelig, men det skjedde mye i kulissene som gjorde at det kokte over. Likevel, dette er selvsagt ingen unnskyldning, sier Chisora ifølge The Telegraph.

Se slåsskampen i videovinduet øverst på siden!

Chisora skal flere ganger ha truet med å skyte David Haye og endte med å bli arrestert. Bakgrunnen til at det oppsto bråk var at Klitsjkos manager, Bernd Boente, sa at de nå vil se seg om etter boksere fra andre land etter flere dårlige opplevelser med britiske motstandere.

– Jeg er selvsagt svært lei meg for å ha tatt del i hendelsen lørdag. Jeg vet godt at jeg ikke er noen engel og jeg har ikke noe imot litt krangling for å gi boksesporten omtale. Men jeg har aldri i løpet av mine 21 år i sporten aldri vært involvert i eller bevitnet en slik hendelse, skriver David Haye på hjemmesiden sin, der du kan lese hele hans beskrivelse av hendelsen.

Les også: Klapset til Klitsjko under innveiing

Chisora hadde ingen god helg. Han fiket til Vitalij Klitsjko under innveiingen dagen før lørdagens kamp, og spyttet på lillebror Vladimir Klitsjko på vei inn i ringen lørdag.

– Jeg har skuffet min familie, teamet mitt og verst av alt: Sporten jeg elsker, sier bokseren.

Dereck Chisora risikerer nå å bli utestengt fra sporten på livstid. The British Boxing Board of Control (BBBC) bekrefter at de skal etterforske hendelsen. David Haye har lagt opp og kan ikke straffes av BBBC.