Politiet etterforsker funnet av Kjærsti Elida Guseck (innfelt) og hennes yngste datter i Sverige som mulig dobbeltdrap. (Foto: PRIVAT/TV4 Sverige)
Politiet etterforsker funnet av Kjærsti Elida Guseck (innfelt) og hennes yngste datter i Sverige som mulig dobbeltdrap. (Foto: PRIVAT/TV4 Sverige)

Kjærsti Elida døde av sykdom

Dødsårsaken er fastslått for den norske kvinnen som ble funnet død i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svensk politi har besluttet å avslutte saken der 38 år gamle Kjærsti Elida Guseck og hennes åtte måneder gamle datter ble funnet døde i leiligheten deres i Arboga i Sverige.

Ikke straffbart

Etter en samlet vurdering av rettsmedisinske undersøkelser, åstedsundersøkelser og avhør, har politiet konkludert med at det ikke har skjedd noe straffbart i forbindelse med dødsfallene.

– Vurderingen er at kvinnen har dødd av et sykdomstilfelle og at hennes datter døde som følge av dette, opplyser etterforskningsleder Per Envall i en pressemelding.

Dødstidspunktet uvisst

Undersøkelser viser også at verken Guseck eller datteren hadde spor av medikamenter i kroppen. Det var heller ingen tegn på at de to var utsatt for vold.

Les også: Dødsfallene i Arboga trolig ikke drap

Guseck og datteren ble funnet 16. januar, men det er uvisst hvor lenge de har ligget døde.

Allerede noen dager etter funnet mistenkte politiet at den norske kvinnen og datteren hennes ikke var drapsofre. Politiet mente at siste sikre livstegn fra kvinnen skal ha funnet sted lørdag 7. januar.

Hun skal ha hatt en avtale dagen etter, men dukket ikke opp.