UNITED 2012/2013 (Foto: www.mirror.co.uk, Twitter.com, footballblogs.com/)
UNITED 2012/2013 (Foto: www.mirror.co.uk, Twitter.com, footballblogs.com/)

Delte meninger om Uniteds nye drakter: – Vanskelig å vurdere ut fra noen dårlige bilder

Bilder av det som skal være Manchester Uniteds nye drakter sirkulerer på nettet. Se de nye draktene her og si din mening!

Si din mening om Manchester Uniteds nye drakter på TV 2 Sportens side på Facebook

Flere bilder av det som skal være Manchester Uniteds drakter for sesongen 2012/2013 har lekket ut på nettet den siste tiden.

Dersom bildene av de nye draktene viser seg å stemme vil Manchester United bytte ut sin nåværende helrøde hjemmetrøye med en rutete drakt i svart og rødt.

Foreløpig har verken Manchester United eller utstyrleverandøren Nike kommentert bildene av det som skal være den regjerende Premier League-mesterens nye drakter.

Daglig leder Per Harald Larsen var med på å starte Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, som i dag har over 44.000 medlemmer, i 1981.

Ingen sterke meninger
Han ønsker ikke si hva han mener om bildene som har lekket ut av de nye draktene – eller om han tror det blir endring av designet på favorittklubbens trøyer neste sesong.

– Det har jeg ingen formening om, sier han til TV 2 Sporten etter å ha sett bildene av det som skal være Manchester Uniteds nye hjemme og bortedrakter.

Larsen er ikke i tvil om hva han mener er de fineste draktene Manchester United har spilt i de siste årene.

– United-fansen i Norge kåret drakten fra 2007/08-sesongen som den peneste United har spilt i

Den daglige leder legger imidlertid ikke skjul på at flere United-supportere er frustrerte over Manchester Uniteds hyppige draktbytter.

– For de fleste supportere blir det en ekstra utgift ved årlig draktskifte. Som supporter kan vi gjerne ønske at draktene varer lengre enn i en sesong, men slik det kommersielle aspektet innen fotballen har utviklet seg på 2000-tallet, er det nok vanskelig å reversere disse avtalene mellom utstyrsleverandører og klubber, forteller Larsen.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

– Ikke noe rettesnor
Styrelederen i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb, Ole P. Pedersen, vil ikke spekulere i om bildene av de nye draktene viser seg å stemme eller ikke.

– Det aner jeg ikke, jeg har ikke sett de nye draktene, sier Ole P. Pedersen til TV 2 Sporten.

– Dersom disse draktene blir Uniteds neste sesong - hva synes du om designet og stilen?

– Det er vanskelig å vurdere ut fra noen dårlige bilder. Draktene blir jo ikke bedre av at bildene er så dårlige. Nå er vel ikke min motesmak noen god rettesnor for hva folk synes er pent eller ei, svarer han.

– Slutt på protester
Selv har Pedersen en annen favorittdrakt enn de som ble stemt frem av den øvrige fansen.

– De rød draktene med hvit V som de spilte med på 1950- og 1960-tallet mener jeg er de peneste, konstaterer styrelederen.

– Hva betyr det for fansen at Manchester United og andre storklubber i Premier League skifter drakter så hyppig?

– Det er slutt på protester mot mange drakter. Fansen velger selv hva de vil kjøpe. Det er ingen som kritiserer klesdesignere for å produsere mer enn en type plagg. I forhold til bruksmengden, er vel dette plagg som man får mye igjen for. Om folk vil ha drakt eller ei, er helt opp til dem. For United og alle andre store klubber er draktsalg en liten, men viktig del av klubbens økonomi. Det er imidlertid først og fremst i selve sponsoravtalen med Nike at de store pengene ligger, poengterer Pedersen, som har vært med i driften av den skandinaviske supporterklubben siden 1987.

Til salgs i mai?
Manchester Uniteds nye drakter vil ifølge The Daily Mirror bli lagt ut for salg allerede i mai – tidligere enn vanlig på grunn av EM i Ukraina og Polen og OL i London.

Designet er også blitt lekket til Manchester Uniteds fanmagsin «Red Issue» sin nettside, og vises også på ulike klipp på You Tube.

PS: TV 2 Sportens Premier League-reporter i Manchester, Jon Martin Henriksen, har fått bekreftet at draktene på bildet øverst i saken er identiske med de klubben vil spille med neste sesong.

Hva synes du om det som skal være Manchester Uniteds nye drakter? Ta debatten med andre fotballfans i kommentarfeltet under!