ny1-sv-saab-youngman-F - Youngman har lagt inn nytt bud på Saab

Det kinesiske selskapet Youngman har lagt inn et nytt bud på konkursboet etter den svenske bilprodusenten Saab. Men Youngman-eier Pang Qingnian vil ikke fortelle hvor mange penger han er villig til å betale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et eksklusivt intervju med Stockholm-avisen Svenska Dagbladet mandag sier Pang derimot at han vil satse tolv milliarder svenske kroner på å utvikle nye Saab-modeller. Disse modellene skal produseres ved Saabs anlegg i Trollhättan i Sverige.

Rike kinesere synes det er mest stas å kjøpe biler som er laget i Vesten, påpeker Pang. Han sier det er et problem at oppsagte Saab-arbeidere er i ferd med å forlate virksomheten, og framholder at kjøpet må skje raskt dersom det skal bli noe av.

Youngman skal ha lagt inn det nye budet for en knapp uke siden, men Pang ønsker ikke å røpe hvor mye penger det er snakk om. Han sier imidlertid at det kan bli snakk om å øke budet enda mer, hvis forvalterne av konkursboet kan påvise at verdiene i boet tilsier det.

Forvalterne var mandag formiddag ikke tilgjengelige for noen umiddelbar kommentar til det nye utspillet fra Youngman. Saab begjærte seg i desember i fjor konkurs, etter at samtaler mellom Youngman og det nederlandske eierselskapet Swedish Automobile hadde slått feil. (©NTB)