Johan Remen Evensen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Johan Remen Evensen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Se landslagsuttaket til VM i skiflyging

Tidligere sportssjef, Jan Erik Aalbu, mener det vil være galt å vrake verdensrekordholderen fra VM. Se pressekonferanse fra kl. 16.

Den norske hopptroppen er på vei hjem fra Oberstdorf etter en litt skuffende helg.

Flere medier, blant annet Aftenposten, spekulerer i dag i at Johan Remen Evensen blir vraket fra VM-troppen som presenteres klokka 16 i ettermiddag.

Du kan se VM-uttaket øverst i artikkelen.

Johan Remen Evensen ble ikke tatt ut på laget, som teller fem mann.

LES OGSÅ: Verdensrekordholderen vraket til VM i skiflyging

- Han bør få sjansen til å hoppe på treningen torsdag, og ta ut det endelige laget etter det. Bortsett fra Martin Kock, er det ingen i verden som er bedre til å fly enn Evensen

- I så fall blir det feil etter min mening. Evensen kan i motsetning til flere andre på laget vinne i Vikersund, sier tidligere sportssjef Jan Erik Aalbu til TV 2 Sporten.

Bør få sjansen
Han mener landslagsledelsen bør ta ut Evensen som en sjette mann på laget, og gi han et slags wild card.

- Han bør få sjansen til å hoppe på treningen torsdag, og ta ut det endelige laget etter det. Bortsett fra Martin Kock, er det ingen i verden som er bedre til å fly enn Evensen. Han liker VM-bakken. Og i motsetning til i Oberstdorf, så går man litt høyere i Vikersund. Det kan være med å gi han en ekstra god følelse til å fly langt.

- Så du mener det er gambling å utelate han fra troppen?

- Det er ikke noe galt i å ta med Fannemel som hoppet meget bra i Oberstdorf. Men jeg håper og tror at Evensen kommer med i troppen.

- Laget for meg
Johan Remen Evensen har hele tiden sagt at han har satt Vikersund som årets store mål. Og at han ikke lar seg prege av de skuffende resultatene i verdenscupen så langt.

- Jeg sa det i fjor at bakken i Vikersund føles som om den er laget for meg, og min måte å hoppe på ski på. Selvtilliten min er det ingenting å si på, sier Evensen til TV 2.

Sportssjef Clas Brede Bråthen vil ikke si noe om uttaket i ettermiddag.

- Vi er på vei hjem fra Tyskland nå. Alle gutta vil være til stede på pressekonferansen, uavhengig om de kommer med på laget eller ikke, sier Bråthen til TV 2 Sporten.