Helge Solum Larsen (Foto: Scanpix)
Helge Solum Larsen (Foto: Scanpix)

Solum Larsen pågrepet av politiet

Tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen ble lørdag utskrevet fra sykehuset. Han ble umiddelbart pågrepet og har sittet i avhør i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Venstre-nestleder Helge Solum Larsen ble lørdag pågrepet av politiet da han ble utskrevet fra sykehuset i Stavanger. Det opplyser Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

Solum Larsen har vært innlagt siden han ble anmeldt for voldtekt av en 17 år gammel jente.

Ber ikke om varetektsfengsling

I helgen har Solum Larsen blitt avhørt av politiet i Haugaland og Sunnhordland før han ble løslatt mandag. Politiet mener ikke det er nødvendig å be om varetektsfengsling.

– Vi har løslatt han i ettermiddag etter vi var ferdig med avhør, sier politiadvokat Elisabeth Rød i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til TV 2.

Rød sier det er gjort en vurdering opp mot bevisforspillelse. Men Solum Larsen kan komme til å bli innkalt til nytt avhør.

– Etterforskerne har gjort en formidabel jobb, men det er fortsatt noe som gjenstår. Solum Larsen har gitt en forklaring, men det er ikke utenkelig eller uvanlig at han og andre involverte kan bli innkalt til et avhør til, sier Rød.

BAKGRUNN: Venstre-nestleder anmeldt for voldtekt

Voldtekten skal ha skjedd på et nachspiel under partiets fylkesårsmøte i Suldal for to uker siden.

Fant 17-åringen i gangen

Helge Solum Larsen var partiets 1. nestleder, men trakk seg umiddelbart fra alle verv i partiet da det ble kjent at han var anmeldt for voldtekt.

Etter at siktelsen ble kjent kom det fram at Solum Larsen erkjente å ha hatt sex med jenta, men hevder at det skjedde frivillig.

En venninne av jenta fortalte til TV 2 at hun fant venninnen gråtende i gangen utenfor rommet til Solum Larsen.

LES OGSÅ: Sofie fant venninnen gråtende i hotellgangen

Deltok på nachspiel

I forkant av den angivelige voldtekten skal både Solum Larsen og 17-åringen ha deltatt på et nachspiel etter at den offisielle middagen på fylkesårsmøtet var avsluttet. Det ble ikke servert alkohol under selve middagen, men flere skal ha vært til stede på nachspielet hvor det ble drukket alkohol.

Per Thorbjørnsen, gruppeleder i Stavanger Venstre, og Venstre-leder Trine Skei Grande har tidligere bekreftet at jenta som anmeldte Solum Larsen for voldtekt, fortalte at hun fikk spritholdige drikker av ham.

Venstre-ordfører om sex-skandalen: – Grovt tillitsbrudd

Vanskelig og tøff situasjon

17-åringens bistandsadvokat, Berit Johannessen, sier til tv2.no at hennes klient ikke har vært inne til nye avhør.

– At Solum Larsen nå avhøres er som vi forventet og helt i tråd med det politiet bør gjøre, sier Berit Johannessen til tv2.no.

17-åringen forsøker nå å komme tilbake til hverdagen, ifølge bistandsadvokaten.

– Det er en mulig at hun blir innkalt og da vil hun forklare seg ytterligere. Hun synes fortsatt at situasjonen er vanskelig og tøff. Men hun prøver å fungere og jobber seg langsomt tilbake til hverdagen nå. Hun har et godt støtteapparat rundt seg, så hun slipper heldigvis å gjøre det alene, sier Johannessen til tv2.no.

Solum Larsens forsvarer har mandag ikke svart på henvendelsene fra tv2.no.