asia-børser-opp-F - Kursene opp på børsene i Asia

Kursene stiger på børsene i Asia. Romsligere kinesisk kredittpolitikk og håp om en løsning på finanskrisen i Hellas skaper optimisme blant asiatiske investorer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo klatret mandag med 1,08 prosent og stengte på 9.485,09. I Hongkong var Hang Seng-indeksen opp 0,38 prosent til 21.573,94, og også fra Shanghai og Sydney ble det meldt om oppgang.

Oppgangen kom etter at den kinesiske sentralbanken i helgen varslet at den ville sette ned kravene til reserver handelsbankene til enhver tid må ligge inne med. Hensikten er ifølge fagøkonomer å forhindre en for brå oppbremsing i verdens nest største økonomi.

– Dette inngrepet kom ikke uventet. Men det er av stor betydning, og jeg tror vi ennå ikke har sett den fulle virkningen det vil få på verdensmarkedet, mener rådgiveren Christopher Macdonald i selskapet RBS Morgan i Sydney.

Asiatiske investorer følger nøye med i utviklingen i Europa, der finansministrene i eurosonen mandag skulle møtes for å drøfte ny krisehjelp til Hellas. Det var også ventet at den greske regjeringen ville kunngjøre en avtale med private kreditorer om letting av gjeldsbyrden. (©NTB)