Guldemond snowboard
Guldemond snowboard

– Den beste konkurransen noensinne

Verdensmester Chas Guldemond hyller snowboard-VM i Wyller.

– Det har vært den beste konkurransen i snowboarding noensinne, og jeg er stolt over å få være en del av det, sier Guldemond på pressekonferansen rett etter at han har blitt kronet som verdens beste snowboarder i slopestyle.

– Av og for snowboardere
Mesterskapet i Wyller-løypa er i regi av snowboardernes egen verdenscup Ticket To Ride (TTR), og det internasjonale snowboardforbundet World Snowboard Federation (WSF).

Det internasjonale skiforbundet (FIS) arrangerer VM annenhvert år, men dette velger mange av de beste kjørerne å droppe fordi de ikke mener kvaliteten på konkurransene er god nok, og ikke er i regi av sporten selv. Nettopp derfor mener Guldemond mesterskapet i Oslo var viktig.

Les også: Østreng nær medalje

– Det er bra for sporten at vi har vårt eget VM av og for snowboardere, og vi hadde verdens aller beste kjørere her, så jeg syns helt klart at dette har vært det beste mesterskapet noen gang, sier 24-åringen som også vant fjorårets Arctic Challenge (TAC) i Wyller.

I mesterskapet deltok nærmere 200 kjørere fra 30 ulike land, og Guldemond mener det er viktig med slike konkurranser der alle kan få muligheten til å vise seg frem.

– Jeg vil takke Ticket To Ride for at de har arrangert dette mesteskapet. Henning Andersen og crewet har jobbet hele året for å arrangere dett, og det ble helt sinnsykt! Jeg er veldig glad for å være her, og jeg har sett noen fantastiske kjørere jeg aldri har møtt før, og jeg mener det er nettopp det det handler om at alle kan få komme hit og vise hva de er gode for, sier Guldemond som også er grunnleggeren av organisasjonen We Are Snowboarding (WAS), som arbeider for kjørerernes rettigheter.

– Hadde det i meg
I slopestyle-finalen måtte amerikaneren virkelig kjempe for verdensmester-tittelen, for før aller siste run ledet kanadiske Sebastien Toutant. Men Guldemond gjorde at triks han aldri har gjort i konkurranse før, (switch backside 1260) og tok seieren med 87,9 poeng. Det var knepne 1,1 poeng foran Toutant.

– Det er helt utrolig! Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg enda. Jeg visste at jeg hadde det i meg, så jeg bare kjørte på der ute, og det gikk bra, sier en kjempeglad gullvinner.