Steven Gerrard (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
Steven Gerrard (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Tre selvmål da Brighton klønet det til mot Liverpool

Liverpool tok seg enkelt videre til kvartfinalen i FA-cupen.

Liverpool - Brighton 6-1

Få levnet Brighton en mulighet til avansement i femterundekampen i FA-cupen mot Liverpool søndag.

Rødtrøyene er allerede klare for finale i ligacupen, og gavmilde Brighton-spillere gjorde oppgaven enkel for Liverpool og deres videre sjanser i FA-cupen.

Kjapp respons
Bare fem minutter var spilt på Anfield da Martin Skrtel rev seg løs i feltet og styrte corneren fra Steven Gerrard i mål bak en forfjamset Peter Brezovan.

Les også: Ti Stoke-spillere sendte sensasjonslaget ut av FA-cupen

Liverpool fortsatte å dominere stort, men Brighton ville være med på leken. Da gjestene fikk frispark drøyt 25 meter fra målet til Pepe Reina skrittet Kazenga LuaLua opp og hamret ballen i nærmeste hjørne.

Men scoringen gjorde lite med målkåte Liverpool-spillere, som fortsatte å dundre på med den ene store sjansen etter den andre. Brighton yppet seg, men like før pause gikk det skikkelig galt for blåtrøyenes Liam Bridcutt.

Les også: Suárez kommer til Old Trafford for å heie på Ajax

En hjelpende hånd
Midtbanespilleren var maks uheldig etter at ballen ble sprettene rundt i feltet etter en corner. Glen Johnson fikk stanget ballen mot mål, men på streken stod en Brighton-spiller og avverget. Uheldigvis for Bridcutt landet ballen på foten hans, og Liverpool kunne juble for 2-1-ledelse til pause.

Stormløpet mot Brightons mål fortsatte i andre omgang og etter drøyt ti minutter steg Andy Carroll fram og knallet innlegget fra Stewart Downing i mål.

Les også: Tottenham må ut i omkamp

Bridcutt opplevde trolig en av sine verste dager på jobb, for tjue minutter før slutt måtte han konstatere at han satte inn sitt andre selvmål for dagen. Gerrard fikk ballen helt nede ved dødlinja, og knallet ballen inn i feltet. På målstreken stod nettopp Bridcutt og satte ballen i eget mål.

Legendarisk selvmål
Bridcutt skulle få selskap på selvmålslista minutter senere. For Lewis Dunk slo til med et selvmål av det komiske slaget.

Luis Suárez chippet ballen inn i feltet, der hadde Dunk all tid i verden til å klarere. Men midtstopperen dempet ballen på brystet og på klomsete vis sendte ballen i mål med låret. Et selvmål for historiebøkene.

Suárez feilet, men gjorde det godt igjen
Han har stått i stormen den siste tiden, og ting ble ikke lysere for Suárez da han bommet på et straffespark drøyt ti minutter før slutt. Men uruguayaneren gjorde det godt igjen da han satte inn kampens siste mål like etter.

Les også: Slik spilles kvartfinalene i FA-cupen

Carroll viste muskler inn i feltet og fikk levert fra seg en heading. Ballen dalte mot en umarkert Suárez, som fra én meters avstand satte panna til og styrte ballen i nettet.

Dermed er Liverpool klare for kvartfinale. Der venter Stoke.