Milan tilbake på tabelltoppen

Med søndagens 3-1-seier mot jumbo Cesena er Milan tilbake på tabelltoppen i Italia. Ett poeng skiller ned til Juventus.

Sulley Muntari (Foto: STRINGER/ITALY/Reuters)

Serie A-spenningen lever videre. Juventus vant lørdag fortjent 3-1 mot Catania. Det satte press på Milan, som fulgte opp med samme resultat søndag.

Milan har 50 poeng, Juventus 49. Sistnevnte har én kamp til gode.

Milan er i godt drag. Toppkampen mot Udinese ble vunnet, Arsenal knust 4-0 i mesterligaen, og søndag markerte Sulley Muntari sin debut for de rødsvarte med scoring.

Milan-fansen var skeptiske til Muntari. Han ble i januar hentet fra Inter, hvor han ikke har imponert denne sesongen.

Etter en liten halvtime kunne Muntari gi Milan ledelsen etter at tidligere Milan-keeper Francesco Antonioli surret på et frispark fra Thiago Silva.

– Han gjorde det bra i dag, ikke bare fordi han scoret. Han fikk ballen framover på banen. Vi har gjort et godt kjøp. Jeg aner ikke hvorfor Inter ikke hadde bruk for ham, sa Milan-trener Massimiliano Allegri.

Bare minutter senere banket Urby Emanuelson inn 2-0. Nederlenderen scoret også sitt første mål for Milan. Brasilianske Robinho økte til 3-0 før Daniel Pudil reduserte til liten nytte for hjemmelaget etter 65 minutter. Milan spilte uten en suspendert Zlatan Ibrahimovic.

Fabio Borinis scoring sørget for at Roma slo Parma 1-0. Cyril Thereau ble matchvinner da Chievo tok en viktig seier borte mot Genoa i en kamp preget av åtte gule kort. Nestjumbo Novara klarte 0-0 hjemme mot Atalanta, mens Lecce øyner håp om ny kontrakt etter 4-1 hjemme mot Siena. (©NTB)