Görbicz Løke (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)
Görbicz Løke (Foto: ATTILA KISBENEDEK/Afp)

Gjekstad etter stortapet: – Merkelig at man ikke skjønner at man må løpe hjem

Ole Gustav Gjekstad er knallhard med egne spillere etter at Györ knuste Larvik 31-22 i Champions League-kampen i handball søndag.

Det ble en herlig revansj for Heidi Løke og samboer Karl Erik Bøhn når de møtte gamleklubben Larvik for sin nye klubb Györ på hjemmebane i Ungarn.

Bøhn fikk sparken fra trenerjobben i Larvik, og han tok senere over Ungarns landslag, før han i november også tok over klubben hans kjæreste Heidi Løke allerede spilte for.

Til slutt vant den ungarske klubben med ni mål over den norske klubben som vant mesterligaen i fjor, og er dermed suveren på toppen av tabellen i gruppespillet i Champions League.

Larvik fikk det første målet, men det var også siste gang de ledet kampen. Etter det var det nemlig enveiskjøring for hjemmelaget. Få minutter etterpå stod det 6-1, og Vestfold-laget klarte aldri å kjempe seg inn i kampen. Til pause var det 17-9 og etter det kom aldri Ole Gustav Gjekstads jenter å komme nærmere enn fem mål bak.

Les også: Györ-trener Bøhn: – Ville vært deilig å slå Larvik

Anita Görbicz ble kampens store profil med 12 mål mot Larvik-jentene, som bare periodevis klarte å stoppe storskytteren.

Heller ikke offensivt presterte Larvik som de gjorde da de tok tittelen i fjor. Mange bomskudd åpnet for kontringer, og slurvete returløp gjorde oppgaven lett for de grønnkledde.

– Kunne ha vunnet
I ettertid tordnet Ole Gustav Gjekstad mot egne spillere:

– Det er ganske merkelig at man ikke skjønner at man skal løpe hjem mot Györ, sier Gjekstad til tv2.no.

– Vi gjør en fryktelig dårlig håndballkamp. Dette var et langt steg tilbake for oss, fortsetter Gjekstad.

I andre omgang nærmet Larvik seg motstanderne, og hadde på et tidspunkt sjansen til å komme fire mål bak.

– Hadde vi kjent vår besøkelsestid i andre omgang kunne vi vunnet, sukker Larvik-treneren.

Kathrine Lunde Haraldsen presterte stadig bedre utover i kampen og endte på en redningsprosent nærmere 50. Det var det dobbelte av hva meritterte Cecilie Leganger klarte i Larvik-buret.

– Ingen revansjfølelse
Til slutt var det Karl-Erik Bøhn, Heidi Løke og Katrine Lunde Haraldsen som kunne smile breiest av de norske involvert i Champions League-kampen.

– Dette var skikkelig deilig, sa både Løke og Bøhn til tv2.no etter kampen.

Karl-Erik Bøhn hevder det ikke var en revansjefølelse som preget han mest etter seieren.

– Det var ikke noe revansjfølelse for meg, men det er en lettelse og det er så klart veldig viktig å vinne for Györ, fortsetter Györ-treneren.

Heidi Løke ble godt passet på av gamle lagvenninner, uten at det plaget strekspilleren nevneverdig.

– Det er helt greit om de vil stå på seks meter og pakke meg inn men det åpner bare for andre, sier Løke, og tenker kanskje spesielt på toppscorer Anita Görbicz.

Løke takket også den høylydte hjemmefansen for støtten.

– Fansen som er her er helt utrolig. Det trøkket som er her har jeg aldri hørt før, for å si det sånn. De er virkelig vår åttende spiller, og det hjelper oss frem.

– Kan dere vinne Champions League?
– Spiller vi som dette er det ikke mange som kan stoppe oss, konkluderer landslagsspilleren.

Kontret Larvik i senk
Cecilie Leganger startet kampen godt med en god redning, og Larvik tok ledelsen i oppgjøret etter at Isabel Blanco scoret fra strek.

Fem minutter ut i kampen hadde Györ tatt kontrollen. Et tverligger-skudd og en god redning fra Györs målvakt samtidig som Györ scorer på sine angrep, gjorde at det stod 4-1 etter straffescoring av Anita Görbicz.

– Györ kontrer Larvik i senk, utbrøt TV 2-kommentator Harald Bredeli etter seks strake mål til Györ. 6-1 til hjemmelaget etter sju minutter.

Larvik forbedret seg etter dette, og kom seg tilbake i kampen. Etter Linn-Kristin Riegelhuths underarmskudd stod det 5-8.

Halvveis i første omgang var stillingen 9-6 til Ungarerne, men det kunne vært annerledes. Larvik hadde totalt hatt tre skudd i stolpene.

Heidi Løke markerte seg ikke spesielt innledningsvis, men laget hennes hadde full kontroll på kampen, og utnyttet Larviks dårlige avslutninger til å kontre inn scoringer.

Les også: Løke forventer juling fra venninnene

Karoline Dyhre Breivang fikk en to-minutter på et dårlig tidspunkt for Larvik. Dårlige avslutninger og sviktende returløp sørget for stillingen 14-8. Det hjalp heller ikke å bytte Cecilie Leganger ut til fordel for Lene Rantala i buret; Györ scoret på straffen.

Kathrine Lunde Haraldsen hadde en god førsteomgang i Györ-buret, med en langt bedre redningsprosent enn Leganger på motsatt ende av banen.

17-9 til pause
Larvik skjerpet inn på eget forsvarspill men slet i angrep. Angrepsfeil gir Györ kontringsmuligheter som de tar vare på. Mye gikk Györs vei i første omgang og det stod 17-9 til pause.

– Løke og Bøhn sitter i garderoben og ler ræva av seg. Den sparkede trenerens revansj, sa Harald Bredeli når dommeren hadde blåst av for pause i Champions League-kampen.

Les også: Gjekstad slår tilbake mot Györ-trener Bøhn: – Som å be Hamas si noe om Israel

Andre omgang starter som den første avsluttet. Eduarda Amorim satte omgangens første mål for Györ.

Amanda Kurtovic gjorde 13-20 6 minutter ut i omgangen, men har bare truffet på tre av ni skudd. Dårlig uttelling på sjansene var Larviks store problem langt ut i kampen.

Görbicz måldronning
Da var Anita Görbicz bedre. Györ-stjernen hadde scoret på ni av 13 skudd når hun gjorde 21-14 for den ungarske storklubben.

Den norske tittelforsvareren holdt avstanden til Györ ut over i andreomgang, men klarte ikke å knappe nevneverdig inn på sin ungarske motpart.

Heidi Løke viser sin verdi for sin nye klubb og mot sin gamle, når hun sørget for syvmålsledelse 24-17 med 16 minutter igjen å spille. Det var hennes andre mål i kampen.

Larvik trengte at noen tok ansvar. Det gjorde Linn-Kristin Riegelhuth, som scoret i undertall og sørget for at bare var fem mål mellom lagene. 25-20.

Etter mål av kampens to store profiler, Løke på grunn av omstendighetene, og Görbicz på grunn av spillet, stod det kort tid senere 27-20 til hjemmelaget. Med sju minutter igjen å spille ble det en tilnærmet umulig oppgave å hente inn.

Kathrine Lunde Haraldsen fortsatte storspillet for den ungarske klubben, og etter en strafferedning kunne Györ angripe og gi laget en timålsledelse. 31-21.

Til slutt endte kampen 31-22 fordel Györ.