Heidi Løke (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Heidi Løke (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Løke forventer juling fra venninnene

Det er lite som tyder på at det blir et kjærlig gjensyn med gamleklubben for Heidi Løke og Karl Erik Bøhn.

Se Györ – Larvik på TV 2 SPORT 1 og TV 2 SUMO fra kl. 17.10

Viljen til å vinne er det ikke noe i veien med hos verken Larvik eller Györ i en helt vanlig kamp. Men det er vel ingen overdrivelse å si at søndagens stormøte i Mesterligaen betyr litt ekstra for begge lag. Og kanskje aller mest for noen enkeltpersoner.

Les også: Györ-trener Bøhn: – Ville vært deilig å slå Larvik

Første møte med gamle kjente
Heidi Løke skal for første gang møte klubben hun skjøt til Mesterliga-gull i en offisiell kamp. Det samme gjelder for samboer Karl Erik Bøhn, som møter Larvik som trener for første gang siden han fikk sparken i klubben.

En av dem som var med på å fjerne Bøhn fra Norges beste håndballklubb er Ole Gustav Gjekstad. Han var sportssjef da Bøhn forsvant, men er nå også hovedtrener for klubben.

Ikke perlevenner
I mange år samarbeidet de to om å gjøre Larvik til et lag som kunne vinne Mesterligaen. Gode venner som hadde et felles mål. Nå er Bøhns jobb å hindre Larvik fra å kopiere fjorårets suksess.

Oppkjøringen til kampen har vist at forholdet mellom de to ikke er hva det en gang var. Gjekstad har blant annet sagt at å be Bøhn uttale seg om Larvik er som å be Hamas si noe om Israel. Lite tyder på at de er perlevenner.

Les også: Gjekstad slår tilbake mot Györ-trener Bøhn

Kan la Løke slippe til
Men det er tross alt spillerne ute på banen som må gjøre grovjobben.

Løke_sumo
Løke_sumo

Heidi Løke ble pakket godt inn av sine tidligere lagvenninner under en treningskamp i Györ i august – og strekspilleren, som mange regner som verdens beste i sin posisjon, forventer ikke noe annet denne gang.

– Det var jo bare en treningskamp, dette er en Mesterliga-kamp, så det jeg er sikker på at det kommer til å bli minst like tøft å møte dem nå, sier Løke til tv2.no.

Les også: Bøhn før Larvik-kampen: – Ser ikke fram til denne kampen med glede

For Ole Gustav Gjekstad er det ikke like åpenbart det å stoppe Løke skal være førsteprioritet i forsvar.

– Vi har vår måte å spille på og vet hvem vi skal slippe til. Det er ikke krise for oss at Heidi lager en del mål hvis ikke de andre lager så veldig mange, mener Gjekstad.

Angrep og keepere i verdensklasse
Det spørs om Gjekstad tenker det samme hvis Løke er i samme form som mot Midtjylland forrige helg. Da hamret hun inn 11 mål i 35-27-seieren. Györ er et lag som har for vane å score mye mål.

– Offensivt er det et meget bra lag. Defensivt er de ikke så sterke, men de har to veldig gode målvakter. Min vurdering er at dette er en kandidat til å vinne Mesterligaen, sier Gjekstad.

De to gode målvaktene er Katrine Lunde Haraldsen og Katalin Palinger, begge blant de beste i verden.

På motsatt side er det Cecilie Leganger og Lene Rantala som skal forhindre scoringer. Angrepsspillerne på begge lag får det sjelden tøffere.

Les også: «Linka» halvveis til 1000

– Et komplett lag
Györ leder gruppen og er på vei mot sin sjette strake semifinale i Mesterligaen. Akkurat som Larvik er de totalt overlegne i hjemlig liga.

Karl Erik Bøhn (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Karl Erik Bøhn (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Men Karl Erik Bøhn vet at laget hans møter et lag av et helt annet kaliber enn de Györ leker seg med i serien.

– Det er et lag fullt av europa- og verdensmestere. Jeg kjenner dem ut og inn, og vet hvilke kvaliteter som bor i den spillergruppen.

– Hvordan sammenligner du Larvik-utgaven fra 2011 og nå?

– Troppen er litt mindre enn den som vant Mesterligaen i fjor, men på sitt beste er den like god. Det er et komplett lag, sier Bøhn til tv2.no.

Les også: Norske håndballdommere allerede OL-klare

– Alt kan skje
Klubbkamper i kvinnehåndball blir sjelden større enn det snaut 3000 ungarere skal få oppleve i Magvassy Mihály Sportcsarnok søndag. På papiret er det en kamp som har det meste.

Og skal vi tro Ole Gustav Gjekstad, kommer den fort til å leve opp til forventningene.

– I fjor tapte vi med ni hjemme og vant med seks borte, så det viser jo at alt kan skje.

Se Györ – Larvik på TV 2 SPORT 1 og TV 2 SUMO fra kl. 17.10