Mads Østberg
Mads Østberg

Rallylegende skråsikker: – Mads Østberg blir verdensmester

Birger Gundersen mener 24-åringen er et minst like stort talent som Petter Solberg.

Mads Østberg tok sin tredje pallplass i karrieren da han slo Petter Solberg og ble nummer tre i Rally Sverige. Det er bare et tidspørsmål før 24-åringen blir verdensmester, mener Birger Gundersen – som selv ble norgesmester i 1995, 1996 og 1997.

– Han når helt til toppen, det er jeg helt overbevist om og det har jeg vært i årevis allerede, sier Gundersen til tv2.no.

– Om ikke i år, så i løpet av et par, tre års tid, tror han.

Se video øverst i saken!

Vi møter både veteranen og Mads Østberg på Rally Hadeland, et mindre løp som inngår i Norgescupen.

– Birger er en skikkelig banditt, gliser Østberg – fornøyd med å endelig skulle få konkurrere mot det gamle idolet sitt.

Tredjeplass i Sverige
Løpet er en ren gjennomkjøring og avkobling for 24-åringen, etter den imponerende søndagen i Rally Sverige som sikret tredjeplass – like foran Petter Solberg, men bak finnene Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen.

– Pallplassen gir selvtillit og det var rett og slett gørrmoro, mener Østberg.

– I tillegg jakter vi stadig nye samarbeidspartnere for å finansiere satsingen vår, og da er vi avhengig av å vise oss fram som i Sverige, sier han.

For det koster å satse utenfor fabrikksete. Årets budsjett ligger på mellom 12 og 15 millioner, og det er penger Team Østberg må hoste opp selv, skal det bli en skikkelig VM-satsing.

– Vi er avhengig av gode partnere for å få til det, så det var positivt på alle måter med pallplass nå sist, forklarer Våler-gutten.

Les også: Østberg på pallen i Sverige

Høy selvtillit
I år kommer Østberg, som tok to pallplasser i fjorårets VM til å kjøre de fleste VM-rundene – så langt pengene rekker. Det betyr at han hvert fall står over løpet i Australia.

Skal han bli verdensmester må finansieringen være i orden, slik at han kan kjøre samtlige runder. Derfor er Østberg mest opptatt av Rally Mexico, som han skal kjøre for andre gang i karrieren til helga.

– Det blir spennende. Vi kjører med høy selvtillit om dagen, det fungerer bra i bilen, og vi har god tro på å kjempe om en plassering blant de fem beste der nede, sier Østberg.

Da får det ikke hjelpe at veteran Gundersen legger press på talentet ved å sammenligne ham med Petter Solberg.

– Jeg husker da Mads løp rundt på rallystevner som 7-8-åring og var kjempeinteressert. Han har alltid hatt rally i blodet, og vil bli verdensmester en dag.

– Hvor bra kan han bli da, en ny Petter Solberg eller en ny Sebastian Löeb?

– Solberg er jo tidligere verdensmester, du kan vel ikke nå så mye høyere enn det? Og det er jeg helt sikker på at Mads Østberg også blir, runder Gundersen av.

For ordens skyld: Østberg gjorde det bedre enn sitt gamle forbilde i Rally Hadeland. Ingen av de to kom seg riktignok til mål, men Gundersen brøt allerede på fjerde fartsprøve. Østberg lå godt an, men også han måtte bryte da han fikk sleng på bilen like før målgang.