drillo montasje
drillo montasje

Alsaker skjønner at Drillo reagerer: – Så sent som i august ble han sett på som genial

TV 2-kommentator Øyvind Alsaker mener kritikken mot landslagssjefen er unyansert.

I lørdagens utgave av VG skriver Egil Olsen en lang forsvarstale for norsk fotball. Landslagssjefen forteller samtidig at han og Norges Fotballforbund (NFF) er «lei av å bli pissa på».

– Jeg blir ikke lenger forbannet. Det sluttet jeg med tidlig på 90-tallet. Nå blir jeg bare oppgitt, sier Drillo til VG.

Les også: Drillo slår tilbake mot kritikerne: – Er lei av å «bli pissa på»

Fikk gjennomgå i media
Han viser til at norsk fotball har fått hard medfart i media etter fotballsesongen 2011.

egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
egil (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

«Økonomisk vanstyre og administrativt rot har fått store oppslag, men også det sportslige har fått gjennomgå. Ferdighetsnivået hos yngre fotballspillere er på et lavmål og spillestilen til landslagene er gått ut på dato», skriver en oppgitt Drillo.

Les også: Alsaker: – Blir ikke overrasket om Carew legger opp til sommeren

Alsaker: – Drillo får maksimalt ut av det han har
TV 2-kommentator Øyvind Alsaker skjønner landslagssjefen godt.

– Det er en tidevannsbølge mot Drillo og det han står for. Jeg opplever kritikken som kommer fra kommentatorene i ulike aviser som unyansert. Det er vanskelig å få tak i hva kritikken egentlig går ut på. Den handler stort sett bare om at Drillo er parkert i fortiden, sier Alsaker til tv2.no.

– «Alle» stod bak ansettelsen av ham. Det hadde blitt lurveleven dersom Nils Johan Semb hadde valgt en annen. Og så sent som i august i fjor var landslaget på vei mot EM. Da ble Drillo sett på som genial. Men pipa får kanskje en annen lyd dersom vi slår England, fortsetter fotballkommentatoren.

Les også: Drillo: – Skulle gjerne hatt flere nordmenn i Premier League

Norge, som møter England til vennskapskamp på Ullevaal 26. mai, endte på tredjeplass i EM-kvalifiseringsgruppe H.

Alsaker
Alsaker

Laget fikk like mange poeng som Portugal, men det var portugiserne som kapret play-off-plassen bak Danmark.

– Drillo får maksimalt ut av ressursene han har. Det er jo det en landslagssjef må gjøre. Norge endte opp med 16 poeng i gruppe med Portugal og Danmark. Uansett hvordan man snur og vender på det, er dette veldig bra med et spillermaterial som ikke er all verdens, sier Alsaker og minner om at Norge klarte seg veldig godt i bortekampen mot Portugal (tap 0-1).

Les også: Ny toppnasjon til Ullevaal

– Gode nok for Brasil-VM
Norge er i kvalifiseringsgruppe med Island, Kypros, Albania, Sveits og Slovenia før Brasil-VM i 2014, og Drillo har tidligere uttalt at det norske landslaget absolutt bør komme blant de to beste lagene i pulja.

– Er landslaget godt nok til å kvalifisere seg for store mesterskap i årene som kommer, Alsaker?

– Ja. VM i Brasil er en mulighet. Trekningen har vært god, og vi har havnet i en gunstig gruppe. Den beste muligheten for å komme til VM er å fortsette med Drillo.

Les også: Norge måtte ha tabbehjelp mot nummer 124 på Fifa-rankingen

– Med samme spillestil som tidligere?

– Ja, Drillo er Drillo. Vi må ha bedre spillere for å spille på en annen måte. Jeg har fått inntrykk av at landslagsledelsen og NFF er veldig opptatt av å utvikle teknisk gode spillere på de yngre landslagene, sier Alsaker.

Forferdelig fotballår
Landslaget er i ferd med å legge bak seg en skuffende 2011-sesong og ta fatt på nye oppgaver. Alsaker forstår derfor at Drillo velger å ta utblåsningen nå.

– Det er et naturlig tidspunkt. Han kommer med en oppsummering og erkjennelse av 2011, så får han lagt dette dødt før vi går i gang med en ny sesong.

markus
markus

Les også: Norges kvalikkamper skal vises på gratiskanaler

– Det norske fotballåret 2011 var forferdelig. Man tapte viktige matchballpoeng i Parken, og dersom Drillo skal ha kritikk for noe så var det inngangen til den kampen. Det synes jeg er en mer konstruktiv kritikk. I stedet for å sikte mot 0-0, valgte han å gå for seier. Han komponerte en ny midtbane med John Arne Riise og Håvard Nordtveit. Det var et elendig laguttak, sier Alsaker om 0-2-tapet.

– Enda mer alvorlig er det norske klubber presterte i fjor, men det er det ikke noe fokus på, legger han til.

Les også: Norges ti debutanter spås stor fremtid

Flere har fått sjansen
Drillo har tatt grep siden glippen i EM-kvaliken, og landslagssjefen har forsøkt flere unge spillere på landslaget inn mot VM-kvalifiseringen.

– Han ser at stammen som han hadde i kvaliken ikke er god nok. Først og fremst har vi et problem på midtbanen. Drillo vurderer driblere som Valon Berisha og Tarik Elyounoussi, ankeret Håvard Nordtveit og en målfarlig Markus Henriksen som spillertyper som kan gi oss noe nytt, vurderer Alsaker.