Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Buaas til slopestylefinalen: – Blir et press jeg ikke er vant til

Kjersti Buaas leverte foran hjemmepublikummet i snowboard-VM og er klar for finale i slopestyle med tredjeplass i sitt semifinaleheat fredag.

Buaas var skuffet etter ha blitt slått ut i semifinalen i halfpipe dagen før, men fredag taklet hun presset og fikk med seg 64,7 poeng i sitt siste forsøk.

Det holdt til tredjeplass i annet semifinaleheat bak Jamie Anderson fra USA og Shelly Gottlieb fra New Zealand. Anderson var i en klasse for seg og vant med 86,3 poeng.

Buaas blir den eneste norske representanten i finalen. Dina Treldal og Lisa Wiik gikk ikke videre fra semifinalene.

– Jeg er takknemlig for å gå videre, utbryter Buaas i det hun kommer inn etter sitt tredje og siste run.

– I dag var jeg stressa og litt prega av alt oppstyret. Det er jo egentlig et positivt press med oppmerksomhet og familie og andre som vil at du skal gjøre det bra, men samtidig blir det et press jeg ikke er vant til, forklarer 30-åringen til tv2.no.

Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Lettet trener
Buaas kan ikke love at hun klarer å slippe seg helt løs i finalen søndag.

– Da kommer nok presset tilbake igjen, tenker jeg, smiler hun i vintersola i VM-løypene.

– Jeg har holdt på profesjonelt i 12 år og har aldri opplevd makan til medieoppslutning. Så det er definitivt uvant og nervene er ute og går, sier Buaas.

LES: Buaas: – Nivået er blitt enormt høyt
LES: – Jeg ble kvalm av å se på

Landslagstrener Thomas Harstad var en lettet mann etter at Buaas ble klar for finalen søndag.

– Det er veldig bra at vi hvert fall får med én jente, også krysser vi fingrene for Alexander Østreng i guttas semi etterpå, sier han til TV2.no.

Buaas klager litt på forventningspresset?

– Kjersti er rutinert og er nå ferdig med kvalikrundene, så vi får satse på at hun slipper seg enda mer løs i finalen, håper Harstad.

Treldal og Wiik røk ut
Lisa Wiik er ferdig i mesterskapet på hjemmebane etter dagens semifinale.

– Jeg er fornøyd med å kjenne at triksene sitter og lande noen runs. Litt irriterende at jeg ikke står støtt på det siste hoppet der, det er signaturtrikset mitt som jeg alltid lander, sier en ikke altfor skuffet veteran.

– Siden jeg har slitt med kneskade og mistet hele fjorårssesongen og muligheten til å kvalifisere meg til VM, er det gøy bare å være her, sier Wiik, som ikke utelukker at hun satser videre mot OL i Sotchi i 2014.

– Jeg kommer hvert fall til å fortsette å stå på snowboard, så får vi se om det blir profesjonelt eller ikke. Det er kroppen og ikke viljen det står på i såfall, sier hun.