Marit Bjørgen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Bjørgen med egen sikkerhetsvakt i Polen

Den store interessen for Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk gjør at de to skistjernene får spesialbehandling under helgens verdenscuprenn.

Forrige helg tok Bjørgen over sammenlagtledelsen fra Kowalczyk. Derfor knytter det seg ekstremt stor spenning til duellen mellom de to under helgens verdenscuprenn i polske Szklarska Poreba.

Les også: Her tar Bjørgen tilbake ledelsen i verdenscupen

Sikkerhetsvakter følger Bjørgen og Kowalczyk
Arrangøren har bestemt at en sikkerhetsvakt skal følge de to skistjernene i Kowalczyks hjemland.

– Det er veldig mange folk her, og interessen for langrenn er stor. Mange mennesker ønsker seg bilder og autografer av løperne. Derfor har arrangørene satt opp ekstra sikkerhet rundt to av dem, sier den norske sportssjefen Åge Skinstad til tv2.no.

Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)
Marit Bjørgen (Foto: Åserud, Lise/Scanpix)

Skinstad avdramatiserer
Sikkerhetsopplegget til tross, Skinstad reagerer på at flere medier har omtalt sikkerhetsvakten som «livvakt».

– Livvakt er et ord som ikke stemmer med virkeligheten. Dette er gjort for at alt skal gå fint for seg og at løperne ikke skal bli hindret. Vi har ikke mottatt noen trusler, men jeg ser at noen nettaviser lager eventyrhistorier. Jeg vil avdramatisere dette. 40 minutter før rennet har jeg fortsatt ikke sett sikkerhetsvakten, og Marit gikk nettopp forbi meg, sa Skinstad da TV 2 snakket med ham på telefon før fredagens sprint.

Åge Skinstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Åge Skinstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

– Vi har bare opplevd positive ting. Polakkene er veldig gjestfrie. Dersom arrangørene mener det er nødvendig med sikkerhetsvakt, så er ikke det noe problem for oss, la Skinstad til.

Les også: Bardal kun slått av Northug og Bjørgen i premiepenger

Aftonbladet: – Arrangørene fikk bombetrussel
Aftonbladet skriver at arrangørene fikk en faks på torsdag fra en person som hevdet at det er plassert bomber langs skisporet.

– Vi har fått vite at arrangørene mottok en faks om at bomber er blitt plassert langs skisporet. Vi tok det på alvor, og spesialpoliti har undersøkt området uten å finne noe, sier politiinspektør Edyta Bagrowska ifølge den svenske avisen.

Les også: Lett for Bjørgen da Norge vant stafetten

– Noen vil ødelegge skifesten vår eller få en syk oppmerksomhet, sier arrangør Bogdan Chruscicki til Aftonbladet.