Yaya Toure (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)
Yaya Toure (Foto: Stephen Pond/Pa Photos)

Yaya, ja – for et comeback!

Det spøkte lenge for City mot Porto, så tok Yaya Touré rollen som regissør.

Porto - Manchester City 1-2

Selv om fotball på torsdagskvelder ikke står helt i stil til stjernegalleriet Manchester City, slet likevel milliardelleveren i bortemøtet med Porto.

Men midt i en kaotisk uke for Roberto Mancini, kunne han glise etter at han igjen kunne sende Yaya Touré på banen for City. Rett fra fiaskofinale i Afrikamesterskapet, fikk Touré en opptur da han begge gangene var nestsist på ballen da City snudde 0-1 til 2-1 mot Porto.

Det første var dog av den merkelige sorten. Touré sendte slo en lang ball mot Mario Balotelli, i løpsduellen mot Alvaro Pereira kom uruguyaneren i ubalanse og på en noe bisarr måte traff ballen baksiden av albuen og forbi Helton i målet - som for øvrig sto helt feilplassert.

City, som var svakere enn et kreativt Porto i første omgang, hevet seg betraktelig i andre omgang. Allerede fra andre halvdels første minutt tok britene over initiativet, og dermed var det fullt fortjent at Yaya Touré fikk sjansen til å gjøre comebacket perfekt da han på uselvisk vis lot innbytter Sergio Agüero score sitt 19. mål for sesongen. Landslagsspilleren fra Elfenbenskysten var nemlig alene med Helton da han heller stakk til argentineren som sørget for at snuoperasjonen var et faktum.

– City viser klasse. Men Porto er bedre enn Ajax, så dette er ikke avgjort ennå, sier TV 2s fotballekspert Henning Berg i studio.