roger kleivdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
roger kleivdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

– Jeg ble kvalm av å se på

Roger Kleivdal mistet finaleplassen i halfpipe med minst mulig margin.

Roger Kleivdal kjørte glimrende i guttenes semifinale, og lå på fjerdeplass etter sitt heat. Tre kjørere fra hvert av de to heatene går direkte videre til finale, og Kleivdal måtte da satse på en av de fire lucky loser-plassene.

- Det hadde jo vært kult å være i finalen, når det først er på hjemmebane. Så jeg lurer på om jeg skal gå nå og vente til heatet er over. Jeg orker ikke stå og se på, men jeg håper jo selvfølgelig på det beste, sier Kleivdal rett etter det første heatet er ferdig.

Hadde finalebilletten i lomma
Men i andre heat venter blant annet regjerende verdenscup-vinner Petuu Piiroinen, det amerikanske stortalentet Matt Ladley og ikke minst forhåndsfavoritt Iouri Podladtchikov. Kleivdal har finaleplassen i lomma helt til siste kjører, japanske Ryo Aono (22), setter utfor. Han setter runet sitt, og ender opp med 83,3 poeng – ett poeng foran Kleivdal og skyver Geilogutten ut av finalen.

- Det er selvfølgelig kjipt, men sånn er det. Det er hardt å komme med her. Jeg var helt kvalm av nervøsitet på slutten her, sier en skuffa Kleivdal.

- Dette var nervepirrende, uff det er hardt. Men vi skal feire litt likevel, for Roger har vist at han kjører velig bra og vi er veldig stolt, sier mamma Wenche Skogheim Kleivdal.

Endelig egen pipe
De norske halfpipegutta har slitt denne sesongen, dermed var det en positiv overraskelse at alle fire gikk videre fra kvalifiseringen. Samtidig er det enda kjedeligere å ikke nå finalen innrømmer 23-åringen.

- Jeg følte egentlig alt satt, så jeg er egentlig fornøyd, men det er jo selvfølgelig kjedelig å ryke ut sånn her. Nå hadde vi sjansen til å vise frem halfpipe for det norske folk, noe som selvfølgelig hadde vært bra for sporten, sier han.

Landslagssjef Thomas Harstad har tidligere uttalt til TV 2 at de manglende treningsmulighetene i landet har gjort at de norske kjørerne har bedre grunnlag i slopestyle enn i halfpipe. Men med den nye superpipen i Wyller får Norge for første gang en pipe av internajsonal standard.

- Det er kjempepositivt, og det vil sikkert hjelpe på rekrutteringen. Vi håper jo at flere talenter skal komme opp, og til slutt ta over for oss en dag, sier Kleivdal.

Finale uten norske
Matt Ladley vinner finalen med den sterke poengsummen 90,8, og er den første til å sette det krevende trikset 1260 i superpipen i Wyller. Fredrik Austbø og Tore Holvik når heller ikke opp i dag, dermed går finalene på lørdag uten norske innslag.

Dermed må vi sette vår lit til Aleksander Østereng, Kjersti Buaas, Lisa Wiik og Dina Treland som skal kjøre semifinale i slopestyle i morgen. Østereng kvalifiserte seg som nummer to, og har alle øyne rettet mot seg.