eddie boss Untitled 1
eddie boss Untitled 1
 Edvald Boasson Hagen (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)
Edvald Boasson Hagen (Foto: STEFANO RELLANDINI/Reuters)

Boasson Hagen tok sin første seier for året

Spurtet til seier på andre etappe av Voltao ao Algarve.

Etter strålende langspurt tok Edvald Boasson Hagen sin første seier for sesongen på den andre etappen av Volato ao Algarve torsdag. Nordmannen sikret seg også ledertrøyen i det portugisiske rittet.

Nordmannen spurtslo ryttere som Kris Boeckmans (2. plass, Vacansoleil-DCM), Gerald Ciolek (3. plass, Omega Pharma-QuickStep) og Matti Breschel (4. plass, Rabobank).

– Det var godt endelig å få en seier igjen, den første for året. Det var kjempegodt. Jeg fikk fra hjelp av Thomas Löfkvist og så kom Lars Petter Nordhaug og holdt meg fremme til det var én kilometer igjen. Da kunne jeg sitte på hjulet til Quik Step og Ciolek, forteller Boasson Hagen til tv2.no.

– Gjorde det godt
Boasson Hagen misset i spurten på den første etappen onsdag, og ble da bare nummer ni, men torsdag fikk han altså en strålende revansj på den 187,5 km lange etappen fra Faro til Lagoa.

– Det var et glimrende resultat for Edvald. Det var kjekt å se han åpne kontoen for sesongen. Det var en lignende situasjon i går, der han gikk inn uten press. Han var ikke spesielt fornøyd med resultatet på første etappe, men under dagens sprint gjorde han det godt, sier sportsdirektør Sean Yates til Team Skys nettsider.

Regner med å miste ledertrøyen fredag
Nordmannen smilte som en sol i målområdet, og fikk en god klem fra sin australske lagkompis Richie Porte. Det er imidlertid ikke spurtene som er hovedmålet for Team Sky.

– Vi kjører egentlig ikke for spurter, men for sammendraget, sier Boasson Hagen, som ikke tror han leder sammenlagt etter fredagens knalltøffe fjelletappe.

– Det gjenstår å se i morgen, jeg har ledertrøya nå men forventer ikke å ha den etter morgendagen. Avslutningen blir tøff, men jeg føler meg ok, sier han.

Sky stiller med et knallsterkt mannskap, og blant sammenlagtkanonene er Bradley Wiggins.

– Vi har et veldig sterkt lag, og Richie Porte er også veldig sprek, sier nordmannen.

– Ikke superbra
Boasson Hagen føler formen er på rett vei foran de viktige rittene som kommer utover våren, og har ikke noen føling akillesskaden som har plaget ham tidligere.

– Jeg føler meg helt fin nå. Hovedmålet er toppform i klassikerne. Jeg er ikke superbra nå, men bra nok til å vinne, sier Team Sky-rytteren.

Seieren var Norges andre for sesongen. Sist uke vant Lars Petter Nordhaug et ritt på Mallorca.