bilde (Foto: Jonas Bergh Johnsen)
bilde (Foto: Jonas Bergh Johnsen)
Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Kjersti Buaas (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Buaas: – Nivået er blitt enormt høyt

Kjersti Buaas tok bronse i halfpipe i OL i 2006, men er et stykke unna den ypperste verdenseliten i dag.

Luftige svev ga Kjersti Buaas en god start, men Norges halfpipehåp endte på sjetteplass i sitt semifinaleheat, og hun ble slått ut før finalen i snowboard-VM. Buaas måtte ha blitt én av fire «lucky losers» for å gå videre, men det gikk ikke og hun ble nummer 11. Tre kjørere fra hvert heat tok seg direkte videre sammen med de fire heldige.

Amerikansk dominans
Kjersti Buaas var eneste norske kvinne i semifinalen i halfpipe.

– Jeg er kjempefornøyd med å lande to gode run, selv om det ble for tøft å kvalle til finalen. Jeg er fornøyd jeg, sier Buaas til tv2.no etter sitt siste run.

Gretchen Bleiler fra USA vant semifinalen på imponerende vis med 85,0 poeng, foran landskvinnen Kelly Clark. Bleiler mener nivået blant jentene blir stadig høyere.

– Ja, definitivt. Det blir bedre år for år, jentene er flinkere til å få mer høyde, bedre teknikk, bedre triks, og også å kombinere høyde og triks, sier Bleiler til tv2.no.

Hun er glad for å få vist fram sporten sin fra sin beste side under VM.

– Vi må jo vise hva kvinnelig snowboarding handler om, det er superbra å gjøre det her i Oslo, smiler 30-åringen.

Imponert Aamodt
Kjersti Buaas tok bronse under OL i Torino i 2006, men har trappet ned satsingen på halfpipe de siste årene. Hun var altså svært nære å kvalifisere seg til finalen, men er langt unna de aller beste.

– Jentene viser seg fram og det er virkelig høyt nivå, morsomt og imponerende å se, mener hun.

Fagansvarlig for snowboard, Finn Aamodt, er enig.

– Kjersti gjorde et decent run, men det er klart at opp til de tre beste her er det ganske stor avstand. De tre (deriblant Gretchen Bleiler og amerikanerne Kelly Clark, red.anm) skiller seg ut med et enormt høyt nivå, sier Aamodt.

– Hva syns du om utviklingen på jentesida i pipen?

– Kjersti var bedre nå enn det hun var på i OL, men likevel blir hun ikke bedre enn nummer 10-11. Så det sier at nivået stadig øker. Det er tre-fire jenter som leder an hele veien, og de er som regel fra Amerika, hehe.

Slopestyle gjenstår
Buaas har fremdeles sitt store høydepunkt å se fram til i dette VM.

– Slopestylekonkurransen var uansett det viktige for meg i VM, siden det er det jeg har kjørt mest de siste årene. Halfpipe var viktig det også, altså, men det var bare bonus om jeg kom til finalen. Nå gleder jeg meg til semifinalen i slopestyle i morgen, forklarer hun.

Heller ikke venninnen, amerikanske Jamie Anderson, klarte å kvalifisere seg til finalen.

– Dette var bare gøy, jeg hadde det morsomt uti der. Skulle så klart ønske jeg gikk videre, men det var en kul opplevelse uansett, sier en ikke altfor skuffet Anderson til tv2.no