austin_skars_sumo
austin_skars_sumo

Brann leverer 5,3 mill. i overskudd

Brann-konsernet kommer til å presentere et overskudd på 5,3 millioner på neste ukes årsmøte.

I en tid hvor flere tippeligaklubber sliter med å få hjulene til å gå rundt, kommer Brann til å presentere et overskudd mer enn fem millioner kroner i neste uke. Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Overskuddet er 5,3 millioner kroner bedre enn budsjettert for 2011 og i tråd med prognosen som ble lagt frem i forbindelse med halvtårsregnskapet, skriver klubben.

- Må andre norske klubber som går 20 millioner kroner i minus gjennom den samme prosessen som Brann?

- Ja, vi var der i 2009. Vi tok en samling i bunn, noe som var helt nødvendig for klubben. Til nå ser det ut som om vi er kommet et godt stykke på vei, men som ett av våre styremedlemmer sa: Vi er bare ferdig med første omgang, folkens, sier Roald Bruun-Hanssen til tv2.no.

Les også: Millionoverskudd for Aalesund
Les også: FFK-systemet trues av konkurs

Glad Bruun-Hanssen
Brann-konsertet har gått med til dels kraftige underskudd hvert år i perioden 2008 til 2010, noe klubben har tatt konsekvensen av.

Les også: Brann med bud på Amin Askar

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen gleder seg over at et knapt underskudd i 2010 (0,6 millioner i minus) er forbedret i 2011.

– Vi har et overskudd i konsernet på 5,3 millioner kroner. Med tanke på de resultatene vi har presentert i konsernet de siste to årene, er det svært gledelig at vi nå er i en god pluss, sier Bruun-Hanssen.

Les også: Slik ser du vinterens treningskamper

Delt Tippeliga
Nyheten kommer dagen etter at alle ansatte i Fredrikstad Fotballklubb er bedt om å gå med på «betydelige» lønnskutt for å redde klubben fra konkurs. Også Rosenborg er inne i en nedbemanningsprosess. Trønderne har også måttet selge Mushaga Bakenga til Belgia for å dekke over betydelige underskudd.