En ny stor undersøkelse viser hvilke 2009 modeller eieren er mest fornøyde med
En ny stor undersøkelse viser hvilke 2009 modeller eieren er mest fornøyde med

Dette er de 3 år gamle bilene eierne er mest fornøyde med

Ett merke slår knockout på alle de andre – se hele oversikten her:

Når biler når en alder på tre år kan de ofte sammenlignes med mennesker i konfirmasjonsalder. De blitt så "voksne" at de må stå på egne bein – dvs. (for de fleste biler) at garantien er ute. Dei fleste foredlere slipper også taket da og lar avkommet forsøke seg på egne bein.

Del med Facebook-vennene dine


Alvoret begynner

Det er på mange måter da livet begynner og man må vis hva man er laget av i forhold til andre. Det er også nå man ser hva kostnadene kommer til å bli framover – enten det er snakk om biler eller tenåringer.

2009 modeller

Det er nettopp biler i konfirmasjonsalderen – altså tre år gamle (2009-modeller) – dette handler om. Det er den amerikanske forbrukergiganten J.D. Powers som nettopp har sluttført årets store forbrukerundersøkelse. Dette er kanskje bransjens mest prestisjetunge undersøkelse.

Les: Dette er de 15 beste billigbilene:

Eiererfaringer

I motsetning til mange andre undersøkelser så går ikke dette på feilstatistikk, men på de som kanskje kan uttale seg med størst tyngde av alle – nemlig eierne av de forskjellige bilmerkene. De bedømmer bilene sine ut ifra både kvalitet og driftssikkerhet.

Dette gjelder alt ifra om motoren starter og går som den skal, til om varmeapparatet er godt nok, om lasteterskelen til bagasjerommet er for høyt eller om det er et irriterende plastdeksel i interiøret som stadig løsner og faller av.

Rett og slett praktisk bruk i praksis – akkurat det som betyr noe deg og meg i hverdagen.

Overlegne Toyota

Som merke er det ett som skiller seg helt klart ut – nemlig Toyota. I denne sammenhengen innbefatter det også luksusmerket Lexus og det amerikanske trendmerket Scion. De er ubeskjedne nok til å ta hjem hele åtte priser!

Det er tolv kjøretøyklasser totalt – det sier sitt. Det begynner å lukte av utklassing ...

Toyota Prius
Toyota Prius

Les vår test av Toyota Prius her:

De som hentet priser var: Lexus ES 350 (uavgjort med Lincoln MKZ); Lexus RX 350, Scion Tc; Scion XB, Toyota Prius, Toyota Sienna, Toyota Tundra, og Toyota Yaris.

Ford kom også svært godt ifra det og tok hjem tre priser. Vinnerbilene har var: Ford Explorer (uavgjort med Nissan Murano), Ford Fusion, og Lincoln MKZ (uavgjort med Lexus ES 350).

Lincoln-MKZ
Lincoln-MKZ

Også Hyundai, Nissan og Chevrolet hentet hjem priser.

Kvaliteten på vei opp

Studien viser også noe annet interessant. Nemlig at kvaliteten på biler er på vei opp. Det er opp 13 % fra fjoråret og det beste resultatet siden undersøkelsene startet i 1990.

25 bilmerker viser bedring, mens seks bilmerker har dårligere kvalitet enn fjorårets undersøkelse. Bilmerkene med den størst framgangen er Mini og Scion.

Lexus LS600h. Dette er bilen med de aller mest fornøyde eierne
Lexus LS600h. Dette er bilen med de aller mest fornøyde eierne

Beste bilmerke totalt sett er Lexus og beste enkeltmodell er også en Lexus, nemlig LS.

Les også: Disse bilene har minst feil etter ti år

Her er hele listen:

J.D-Powers (Foto: Faksimile fra: J.D Powers)
J.D-Powers (Foto: Faksimile fra: J.D Powers)

Vi kommer tilbake med vinnere og tapere i de forskjellige kjøretøysegmentene senere.

Dette er SUV-ene med flest feil og problemer: