NYE VEIER: Martin Andresen gjør endringer i treningsopplegget til Vålerenga i oppkjøringen til Tippeliga sesongen. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
NYE VEIER: Martin Andresen gjør endringer i treningsopplegget til Vålerenga i oppkjøringen til Tippeliga sesongen. (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Offensiv Veigar Pall Gunnarsson før mestermøtet med Strømsgodset på La Manga: – Håvard Nielsen en ny Daniel Nannskog

Tror forrige sesongs bare 18 år gamle gjennombruddsmann blir en mye bedre avslutter i 2012.

DIREKTE: Se Strømsgodset – Vålerenga direkte på TV 2 SPORT 2 og TV 2 Sumo kl. 18.00

– Vi kommer til å bli gode. Veldig gode. Og mye bedre enn i 2011.

Det forsikrer Vålerenga-trener Martin Andresen foran La Manga-premieren mot Strømsgodset, den første rent norske duellen på den forblåste og februarkjølige spanske solkysten.

– Og vi kommer til å merke savnet av Mohammed Abu, innrømmer kollega Ronny Deila i Strømsgodset.

Han har hentet Peter Kovacs tilbake til Marienlyst. I tillegg har han vært på spillershopping i Ulsteinvik (Adomo Diomande) og på Nedre Eiker (Martin Rønning Ovenstad). Noen fullgod erstattet for supertalentet fra Manchester City (nå på utlån til Eintracht Frankfurt på opprykksplass i 2. Bundesliga) har han ikke funnet.

– Tæring etter næring
– Men det er der listen ligger når du er fra Drammen og må sette tæring etter næring, erkjenner mannen bak Strømsgodsets bemerkelsesverdige suksess de siste sesongene.

– En spiller som Jason Morrison tjener tre ganger så mye i Aalesund som han gjorde i Strømsgodset. Selv om vi var villige til å heve månedslønnen hans fra 70.000 til 100.000, bare lo agenten hans av oss. Denne galoppen kan ikke vi være med på. Det er bare sånn det er.

Duellen mellom cupmestrene fra 2008 og 2010 overtar stafettpinnen fra Copa del Sol med russisk, ukrainsk, kinesisk, slovensk, svensk og dansk motstand og fra Viking og litauiske Ekranas som innledet La Manga Cup i går.

Vålerenga må klare seg uten Mohammed Fellah og Bojan Zajic, som sliter med småskader og trener alternativt. I tillegg har veteranstopper Andrè Muri fått ryggproblemer – antydning til skiveprolaps - av å bråvåkne og stå opp grytidlig med sin nyfødte sønn.

Kan du skape et vinnerlag? Spill TippeligaExpert!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Veigar Pall Gunnarsson
Veigar Pall Gunnarsson

– Sannheten er at vi kommer til å kjempe i toppen
Som om ikke det var nok: Andreas Nordvik stiller i lånte fjær fordi bagen med utstyret hans ramlet ut på Strømsveien og ble borte under bussturen fra Valle til Gardermoen tirsdag.

– Skal en tro norske medier, ligger Vålerenga på sotteseng. Sannheten er at vi kommer til å kjempe i toppen i 2012, forsikrer Veigar Pall Gunnarsson, som tror Håvard Nielsen vil seile opp som en av kommende sesongs mest kyniske avsluttere. I tillegg er Yssouf Konè på vei tilbake etter debutsesongens skademareritt.

– Men han skal få slite med å score flere enn Håvard Nielsen, forsikrer mannen som gjorde Daniel Nannskog til toppscorer og Stabæk til seriemestrer i 2008.

Like begeistret er han ikke for den spanske veteranstopperen Vålerenga har på prøvespill. Snart 33 år gamle Juan Ochoa fra Huesca i Segunda Division er født i Pamplona, en temperamentsfull basker med hestehale og 34 gule og fire røde kort på de to siste sesongene.

– Vi merker det på treningene!

DIREKTE: Se Strømsgodset – Vålerenga direkte på TV 2 SPORT 2 og TV 2 Sumo kl. 18.00