Gjermund Bråten
Gjermund Bråten

Slakter VM-løypa: – Var ikke så morsomt å kjøre uansett

– Greit å slippe å kjøre resten, sier Gjermund Bråten etter VM-fiaskoen.

– Jævla drittløype, ropte Gjermund Bråten da han passerte tv2.no i målområdet etter å ha falt i onsdagens slopestylekvalifisering.

Les også: Bråten skadet i VM-fiaskoen: - J**la drittløype
Les også: Nordmennene ryker: - Fiasko

Av de norske herrekjørerne er kun Aleksander Østereng klar for semifinalen, mens sju mann slukkøret har måtte innse at konkurransen er over for deres del.

Det er ikke så kjipt, egentlig. Det var ikke så veldig morsomt å kjøre uansett, så da er det greit å slippe å kjøre resten

Bråten legger ikke skjul på at VM-løypa ikke har imponert ham.

– Jeg var egentlig veldig misfornøyd. Det var vanskelige forhold i dag, og enda vanskeligere hopp. Det var ikke så mye jeg kunne gjøre med det, men jeg trynet på det trikset som kanskje var lettest å gjøre av alle triksene jeg skulle gjøre, sier Bråten.

– Hvor kjipt er det å ryke nå?

– Det er ikke så kjipt, egentlig. Det var ikke så veldig morsomt å kjøre uansett, så da er det greit å slippe å kjøre resten, sier han.

– Tar lang tid å venne seg til
Han tror ikke det er dårlig forberedelsestid som gjør at det klabber for de norske, og sender heller i vei et nytt stikk mot VM-løypen.

– Jeg fikk minimalt med tid og trening, men så er det også en løype som tar ganske lang tid å venne seg til tror jeg. Hvis noen har blitt vant til den i det hele tatt, det virket jo ikke sånn, sier Bråten.

Han hadde ikke lang forberedelses til i løypa på hjemmebane, men mener ikke at VM er blitt nedprioritert.

– Nei, men det er mange konkurranser som man prioriterer like mye. Det er ikke det at det er blitt prioritert ned, men du så jo mange av de som har vært her en uke i forveien og trent - det gikk ikke bra med dem heller.

Sesongen ikke over
Etter onsdagens fall fryktet Bråten at kragebeinet var brukket. Ulykkesfuglen brakk kragebeinet tre ganger i 2011.

Heldigvis var det ikke så alvorlig, og nå forventer han å konkurrere igjen denne sesongen.

– Jeg skal ta en uke hjemme og få smakt litt på maten til mamma og litt sånn, så kanskje jeg skal ta en tur til sol og varme og så skal jeg kjøre European X Games. Det er det største som er igjen i løpet av sesongen, sier Bråten.

Les også: Mamma kom kjørende med brettet til norsk snowboardhåp