Gjermund Bråten
Gjermund Bråten

Mamma kom kjørende med brettet til norsk snowboardhåp

Gull-håpet Gjermund Bråten (21) har fått bagasjen forsinket, og måtte teste bakken med reservebrettet.

Torstein Horgmo står i fare for å ryke ut av VM allerede etter første konkurransedag. Dermed seiler Gjermund Bråten (21) opp som en av våre heteste gullkandidater, og skal ut i sin første konkurranse i onsdagens slopestyle-kvalifisering.

– Det blir jo ikke det samme hvis han ryker ut. Jeg får vel kjøre for han jeg da! Men jeg håper jo at han går videre, sier Bråten som har levert sterke resultater hele sesongen, med seier i Dew Tour i Breckenridge , og andreplass sammenlagt etter tre konkurranser i Dew Cup som høydepunkter.

Se reportasje i videovinduet over!

Bagasjen forsinket
21-åringen med et imponerende dobbel cork-reportoar kommer rett fra USA, og tett konkurranseprogram gjør at han kun har fått en treningsdag før kvalifiseringen. Uten at brettet hans i det hele tatt hadde kommet til Oslo.

– Jeg fikk mamma og pappa til å kjøre ned et brett fra Hallingdal, så jeg har fått kjørt litt, men jeg skulle gjerne hatt mer treningstid, innrømmer 21-åringen.

Likevel er hallingen klar for å gi alt i VM, og er sikker på suksess.

– Jeg tenkte ut et run før jeg kom hit egentlig, med blant annet to dobbel corks. Så jeg veit at hvis jeg lander det er det noe galt med verden hvis jeg ikke går videre til semifinalen, ler Bråten.

– Skal slå alle
– Men du sikter vel ganske mye lenger enn til semifinalen med konkurranseinstinktet ditt?

– Jeg vil jo selvfølgelig til finalen ja. Kommer jeg ikke dit kommer det til å gå ei kule varmt. Jeg er jo egentlig ikke fornøyd hvis jeg ikke slår alle, understreker han, og legger til:

– En skadefri halling, dette må jo bra!

Se Bråten møte fansen her:

594726