Macmurchy (Foto: Frode Olsen)
Macmurchy (Foto: Frode Olsen)

– Det var jo flere dommere enn spillere på isen en periode

Målkongen Ryan MacMurchy likte dårlig den nye dommerordningen.

Stavanger Oilers - Sparta 5 -2

Stavanger (TV2 Sporten): Selv etter tremålsseier mot Sparta var Ryan Macmurhy misfornøyd med den nye regelordningen i Get-ligaen. Fire dommere på isen førte til uvanlig mange utvisninger og stopp i spillet.

– Folk kommer ikke hit for å se på dommerne. Det var jo flere fløyter enn spillere på isen en periode. Alle utvisningene førte til en haug med brudd i spillet, og rytmen forvant, sier MacMurchy til tv2.no.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet over

sloss (Foto: Frode Olsen)
sloss (Foto: Frode Olsen)

Poengslukeren har et poeng. Kampen hadde i alt 54 utvisningsminutter.

Oilers-trener Petter Thoresen var komfertabel med dømmingen. Han mener spillerne må venne seg til at kamplederne nå ser spillet fra flere vinkler.

– De aller fleste utvisningene virker på meg som greie vurderinger. Med to hoveddommere er det naturlig at de også oppfatter flere regelbrudd. De må lære seg at dommerne enklere kan se holding og hektinger, sier Thoresen.

sloss3 (Foto: Frode Olsen)
sloss3 (Foto: Frode Olsen)

Suverene i Siddishallen
Seriemesteren måtte ikke opp på maksnivå for å ta sin 27. seier på rad i Siddishallen, men bortelaget viste god kvalitet i første periode. Macmurchy følte likevel ikke at Oilers var truet selv om hjemmelaget måtte åpne andre periode i undertall etter en heftig slosskamp. En haug med spillere gjorde opp seg mellom bak Sparta-målet, og kamplederne sendte tre av de ivrigste i fryseboksen.

– Vi er en gjeng voksne spillere som ikke mister hodet når vi kommer under. Det er herlig når vi kjører på med fulle rekker i andre periode. Da avgjør vi kampen, sier MacMurchy.

På det punktet er Thoresen enig med sin ivrigste måljeger.

– Jeg er ikke misfornøyd selv om vi lå under lenge i første periode, men det var viktig at vi ikke kom to mål bak i undertallsspillet mot slutten av første periode, sier en fornøyd Thoresen.

På stillingen 4-2 og få minutter igjen tok Sparta ut målvakten i håp om å redusere i overtall. Det forsøket endte som i mange lignende tilfeller. Tyler Johnsen forserte langs vantet og all spenning forsvant i det pucken seilet inn i det tomme buret.