Petter Thoresen (Foto: Frode Olsen)
Petter Thoresen (Foto: Frode Olsen)

Ryker den vanvittige Oilers-statistikken i kveld?

Har ikke tapt en hockeykamp på utrolige 13 måneder.

Stavanger (TV2 Sporten): Petter Thoresen leder et hockeylag som ikke har tapt en eneste ishockeykamp i Stavanger siden januar 2010. Stavanger Oilers satte også klubbrekord med seieren mot Frisk/Asker like før landslagspausen. Da vant klubben sin 12. seier på rad, uavhengig av hjemme og bortebane. Mange trenere ville trolig gjort seg usynlige i tykk sigarrøyk, men Petter Thoresen er sparsomelig med superlativene på dette tidspunktet.

- Statistikken er selvfølgelig imponerende, men for å være helt ærlig så tenker jeg ikke på den. Akkurat nå er jeg mest opptatt av å stramme inn tøylene i forhold til måten vi spiller hockey på. I de siste kampene har vi fremstått alt for naive. Hjemmestatistikken ryker om vi spiller slik mot Sparta i kveld, sier Thoresen til tv2.no.

Det er kanskje ikke tilfeldig at nettopp Sparta er laget som for to år siden slo Oilers i Siddishallen. De interne oppgjørene bruker å være jevne bataljer.

- Vi har spilt mot dem fire ganger denne sesongen, og alle kampene har vært jevne. Tre av dem har vi vunnet etter ordinær tid, mens vi avgjorde på straffeslag sist vi møttes i Stavanger. Sparta har et godt lag og kan stille med fire fullgode rekker, sier Thoresen.

Mange gode spillere

Som lag har Stavanger-klubben vært suverene denne sesongen, og det er nesten umulig å fremheve enkeltspillere uten å fornærme andre i troppen. Årsaken er at uvanlig mange har bidratt til at klubben har oppnådd 100 poeng på 39 kamper. Det skal likevel godt gjøres å ikke henge Ryan Macmurchys prestasjoner på en liten oppslagstavle. Løperen har scoret i 16 kamper på rad. I tillegg har han gjort assist de siste ni kampene. Canadieren har satt ny klubbrekord med 67 poeng i samme sesong (33 + 34).

Mathias Trettenes er blitt nominert til årets unge spiller. Det er en fortjent innstilling, ifølge Thoresen.

Trettenes (Foto: Frode Olsen)
Trettenes (Foto: Frode Olsen)

- Jeg har møtt utrolig mange flotte talenter i min jobb som trener, og Mathias skiller seg ut som en av de aller beste, sier Thoresen.

Stavanger Oilers - Sparta ser du på TV2 Sport tirsdag 14. februar. Pucken droppes klokken 19:00

Slik spilles kveldens øvrige kamper
Stjernen – Storhamar
Stjernehallen
18.30

Lillehammer – Frisk Asker
Kristins Hall
18.30

Lørenskog – Rosenborg
Lørenskog ishall
18.30

Manglerud/Star – Vålerenga
Manglerudhallen
18.30