Ståle Sandbech (Foto: TV 2)
Ståle Sandbech (Foto: TV 2)

Landslagets yngste før snowboard-VM: – Jeg er veldig spent

Ståle Sandbech skal kjempe om medalje i VM denne uken.

Nervene er på plass før snowboardlandslagets yngste mannlige kjører, Ståle Sandbech, skal kjempe om medalje i VM denne uken.

– Jeg er veldig spent. Vanligvis pleier jeg ikke å bli så nervøs i konkurranser, men jeg føler det er litt annerledes her, sier Ståle Sandbech til tv2.no.

18-åringen er en av Norges mest talentfulle snowboardere, og har allerede en lang karrière bak seg. Bærums-gutten begynte nemlig å konkurrere på internasjonalt nivå i en alder av 13 år, og har til nå flere sterke plasseringer.

Les også: Her er alt du trenger å vite om snowboard-VM

Men det virkelig store gjennombruddet har han hatt denne sesongen med 3. plass i Air & Style i Beijing og i New Zealand Open.

– Han er veldig flink til å være 18 år. Han har kjørt mye og er gira. Nå skal han jo kjøre pipen også, så det kan bli spennende, sier landslagskjører Fredrik Austbø til tv2.no.

– Han er helt klart et naturtalent. Uten tvil! Og så er han veldig ivrig. Han har kjørt mye og stått på, sier Tore Holvik.

Sandbech skal kjøre både slopestyle og halfpipe i VM.

– Det er veldig egentlig bare å prøve å lande det beste runnet jeg kan, og se hvor langt det holder. Forhåpentligvis holder det langt, avslutter Sandbech.

Som 13-åring vant Sandbech The Arctic Challenge Rookie, og ble omtalt av Terje Håkonsen som Norges største snowboardtalent. Han deltok også i vinter-OL i Vancouver, kun 16 år gammel, hvor han endte på 30. plass i halfpipe.