SKOTEST: Fungerer løpesko med gigantsåler og sko som presser deg fremover? TV 2 Sporty har testet skonyhetene Hoka OneOne og Karhu Fast 2 Fulcrum.
SKOTEST: Fungerer løpesko med gigantsåler og sko som presser deg fremover? TV 2 Sporty har testet skonyhetene Hoka OneOne og Karhu Fast 2 Fulcrum.

Test av løpesko: Gjør ny teknologi at du løper fortere?

Gigantsåler og sko som skal presse deg fremover lover større fart. Sporty har testet fenomenet!

Bli medlem i TV 2 Sporty – vinn Dag Ottos sykkel

Karhu Fast 2 OneOne og Hoka One One er representanter for to nye trender innen løpesko: Tynne såler som gjør at du løper på forfoten og overdimensjonerte såler som skal gjøre at du ruller på forfoten.

TEST DEG SELV: Hvor gammel er kroppen din?

Karhu Fast 2 OneOne er en finsk lettvektssko og reklamerer med ny teknologi som skal sørge for at mer fremoverrettet steg og større fart.

Det er en plastplate i sålen midt under foten som skal hjelpe løperen med å bruke mest mulig energi på å komme seg fremover i stedet for at man spretter opp og ned under løpeturen. Dette skal føre til mer effektiv løping, ifølge produsenten.

LES OGSÅ: Test av Karhu Fast 2 OneOne

Karhu2 (Foto: Karhu/)
Karhu2 (Foto: Karhu/)

Mens trenden er tynnere såler på løpesko, går produsenten av Hoka OneOne stikk motsatt vei med sin overdimensjonerte sko. Teorien er at med en stor bue under forfoten får du et behagelig og effektivt steg som fører deg raskt fremover.

LES OGSÅ: Så fort får du dårligere kondisjon

Skoen skal gi et naturlig skritt, og fungere både på asfalt og i terreng. Ifølge produsenten gir skoen god stabilitet og et godt grep på underlaget.

LES OGSÅ: Test av Hoka OneOne

Hoka kvinne (Foto: Hoka/)
Hoka kvinne (Foto: Hoka/)

Test av skoene
Gjennom en periode på fire uker har TV 2 Sporty gjennomført en test av de nye skomodellene.

To mosjonister har testet Hoka OneOne, både i terreng og på asfalt, og to testpersoner har løpt med Karhu Fast 2 OneOne, både på tredemølle og asfalt.

LES OGSÅ: Dette kostholdet gjør at du lever lenger

Testpersonene har kommet med sine subjektive opplevelser av skoene og gitt karakterer (1-6) for stabilitet, støtdemping, løpsfølelse og komfort.

Her kan du lese testresultatene av Karhu Fast 2 OneOne og Hoka OneOne.

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!