Vålerenga supportere (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Vålerenga supportere (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

NFF åpner for flere ståplasser i Tippeligaen

Lyttet til Vålerengas forslag. – Et steg på riktig vei, sier Klanen.

Vålerenga la for snaue to uker siden frem et forslag om å øke antallet tillatte ståplasser i Tippeligaen fra 20 til 40 prosent.

Les også:Ståplasser ikke viktigst for fansen: – Fotballen som spilles må bli bedre

Det forslaget har Norges Fotballforbund (NFF) hørt på. Mandag offentliggjorde forbundsstyret at det skal tillates 40 prosent ståplasser i Tippeligaen og Adeccoligaen.

Skal jobbe med sikkerhet
Intensjonen er at økningen skal tillates allerede denne sesongen, men det er foreløpig ikke kjent når den blir gjeldende.

– Administrasjonen har fått i oppgave å utarbeide retningslinjer for hvordan sikkerheten skal ivaretas på en god måte før vedtaket settes ut i livet. Bakgrunnen for vedtaket er et ønske fra toppklubbene på herresiden om å legge forholdene til rette for større fleksibilitet i utviklingen av gode stadionkonsepter for publikum, skriver forbundsstyret i en pressemelding.

Les også: Ranheim må leie tribune de ikke trenger

Vålerenga jubler
Hos Vålerenga tar de imot nyheten med åpne armer.

– Det er veldig hyggelig at Forbundsstyret i NFF har besluttet å øke fra 20-40 prosent ståplasser etter forslag fra Vålerenga Fotball. Jeg trodde på et tidspunkt i høst at det gikk feil vei da NFF de sa til meg at det nødvendig å ha med seg hele Norsk Toppfotball før de kunne behandle forslaget i Forbundsstyret, sier styreleder i Vålerenga, Odd Skarheim, til tv2.no.

– Et steg på riktig vei, sier Klanens talsmann, Christian Kjellsen - men ikke mer.

– Veldig bra at NFF hørte på Odd Skarheim, Vålerenga og NTFs forslag i denne omgang, da har man utgangspunkt som kan bli veldig bra, sier han til tv2.no.

Håper på endring i Europa
Likevel er Kjellsen betinget optimist med tanke på det som for supporterne er viktigst; At det på sikt blir en endring i hele Europa.

– Det er en helvetes jobb å skru opp setene på Ullevaal hver gang et jallalag kommer for å slå oss ut av Europacupen, sier han.

– Vålerenga søkte om dispensasjon i forbindelse med kampen mot PAOK i fjor sommer, men da fikk vi avslag fra UEFA. Men da var det Vålerenga som klubb som søkte, det blir et helt annet trykk bak søknaden hvis et nasjonalt forbund står bak søknaden.

Kjellsen forventer et enda mer offensivt fotballforbund i tilsvarende søknader fremover.

– For eksempel i Molde, hvor de har ståplasseksjoner, vil man søke om dispensasjon til de skal ut i Europacup til sommeren? Vil forbundet stille seg bak en slik søknad? Det er fortsatt mye som gjenstår, selv om det er veldig bra at de tillater 40 prosent ståplasser i norske kamper, sier Kjellsen.

– I tillegg sparer det klubbene for mye penger å slippe å erstatte ødelagte stoler hele tida, særlig bortesupporterne står jo uansett. Jeg tror Vålerenga brukte et par hundre tusen kroner på betale for stoler som ble ødelagt i fjor, så det er jo også penger spart der, avslutter Klanens talsmann.