Larvik
Larvik

– Tullinger med fløyte og tullinger som bestemmer

Ole Gustav Gjekstad mente Larvik ble snytt for seieren mot Itxako.

Larvik - Itxako 23-23:

Larvik / Bergen (TV 2 Sporten):

Fem sekunder før slutt av mesterligaoppgjøret mellom Larvik og Itxako fintet Amanda Kurtovic seg gjennom, men ble stoppet.

Den ene Itxako-forsvareren hadde en fot inne i målfeltet, men Larvik fikk ikke straffekast.

– Tullinger
På sidelinjen holdt Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad på å rive av seg håret.

– Vi er ikke bare snytt der. Vi er snytt i mange situasjoner som gjelder skritt, gjennombrudd og mer. Men sånn er det når man er prisgitt tullinger med fløyten og tullinger som skal bestemme hvordan reglene skal håndteres, sier han til TV 2 Sporten.

For etter de nye reglene, er det ikke nødvendigvis straffekast dersom en forsvarsspiller har en fot inne i feltet. Og de russiske dommerne mente at situasjonen med Kurtovic burde tolkes slik.

– Det som er leit er at håndballreglene nå skal tolkes slik at det lønner seg å jukse. Det lønner seg å bruke feltet. Det lønner seg å jobbe bak der hele tiden. Det er synd. For slik burde det ikke vært. Men når det ikke er spillere og trenere som bestemmer, så blir det sånn, mener Gjekstad.

Itxako hadde størst grunn til å være fornøyd med resultatet i reprisen på fjorårets mesterligafinale. Ett poeng borte mot Larvik kan bli veldig viktig i kampen om semifinaleplass i gruppen som også involverer Györ og Midtjylland.

LES OGSÅ: Her ryker kneet til den spanske stjernen

Skal vinne alle kampene
Men det var de spanske jentene som førte store deler av kampen.

Målvakt Silvia Navarro lekte seg med Larviks storskytter Linn Jørum Sulland, som ble tatt av banen etter å ha bommet på sine ni skuddforsøk. Alle hennes scoringer kom fra straffelinjen.

– Veldig dårlig skyting og en veldig bra keeper. Jeg har alltid slitt mot henne, innrømmer Sulland.

Itxako hadde en god mulighet til å vinne kampen, men ble også offer for en tvilsom dommeravgjørelse i sluttminuttet. Macarena Aguilar ble avblåst for skrittfeil med under et halvminutt igjen.

Gjekstad tok timeout og la slagplanen for siste angrep, men Kurtovic ble altså stoppet.

Poengtapet gjør at Larvik ikke tåler så mange flere feilgrep dersom de ønsker å forsvare mesterligatittelen sin.

Men Isabel Blanco mener det bør gå greit.

– Vi skal vinne resten av kampene vi, lover hun.