Aksel Lund Svindal på slalåmdelen av superkombinasjonen i Sotsji. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)
Aksel Lund Svindal på slalåmdelen av superkombinasjonen i Sotsji. (Foto: FABRICE COFFRINI/Afp)

Aksel Lund Svindal om helgens konkurranser: - Terningkast to!

Selvkritisk Aksel Lund Svindal etter svak innsats i de russiske OL-løypene.

TV 2 Sporten (Sotsji): Etter sjetteplassen i superkombinasjonen, var Aksel Lund Svindal kritisk til snøen i den kommende 0L-byen.

- Du ser det ikke så godt på tv-bildene, men det var skøytebane. De hadde nok vannet i overkant mye. Det var sikkert fordi de var redd før mer snø, da blir løypa lettere å preparere med is i bunn, men jeg tror nok de gjør noe annet i 0L, sier Aksel Lund Svindal til TV 2 Sporten.

På stedet hvil
Nero-alpinisten lå på 8. plass etter utfordelen, og kjørte seg noe overraskende opp to plasser etter slalåmen. På de sju individuelle slalåmrennene som er arrangert i verdenscupen denne sesongen, har Lund Svindal kun stilt til start i tre av dem. Ingen av gangene har han kommet blant de 30 beste som får kjøre finaleomgangen.

- Jeg er greit fornøyd med 6. plass, det var det beste jeg kunne håpe på etter utfordelen, sier Lund Svindal.

- Du har ikke fått det til i det siste, var dagen i dag et steg frem eller tilbake?

- Det er nok på stedet hvil.

LES OGSÅ: Aksel Lund Svindal gir opp verdenscupen

Selvkritisk Svindal
Ivica Kostelic vant rennet 2,58 sekunder foran Lund Svindal på 6. plass og økte sammenlagtledelsen i verdenscupen. Kjetil Jansrud kjørte litt svakere enn sin norske lagkamerat i begge disiplinene, og ble nummer 9. Mens Jansrud kan si seg brukbart fornøyd med helgen etter 7. plass i lørdagens utfor, er Aksel Lund Svindal selvkritisk.

- Hva lander terningen på etter denne helgen?

- Det blir nok 2. Resultatmessig er det 3, men grunnen til at det blir 2, eller 1 for den saks skyld, er at jeg merker at jeg ikke klarer å henge med de beste. Hadde jeg gjort feil så ville det vært én ting, men jeg har rett og slett ikke toppfarten inne, avslutter 29-åringen.