Osasuna sjokkerte Barcelona

To mål av Dejan Lekic bidro til en svært overraskende 3-2-seier for Osasuna hjemme mot Barcelona i spansk 1. divisjon lørdag.

Dejan Lekic scoret to mål da Osasuna senket Barcelona forrige sesong, men han blant de mange offensive spillerne som siden har forlatt Pamplona klubben (Foto: RAFA RIVAS/Afp)

Osasuna - Barcelona 3-2:

Resultatet kan fort vise seg å gjøre det til en nesten umulig oppgave for Pep Guardiolas lag å ta igjen erkerival Real Madrid på tabelltoppen. Skulle hovedstadslaget vinne hjemme mot Levante søndag, vil avstanden mellom storklubbene være på hele ti poeng. I spansk fotball er det å regne som en enorm luke.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Under iskalde forhold i Pamplona utnyttet serbiske Lekic et sløvt Barcelona-forsvar til å score to mål i løpet av kampens første 20 minutter. Vertene holdt 2-0-ledelsen til pause.

Alexis Sánchez skapte spenning da han reduserte seks minutter ut i annen omgang. Da trodde mange at Barcelona var på full vei tilbake i oppgjøret, men det tok ikke mange minuttene før Raúl Garcia økte til 3-1.

Den unge vingen Cristian Tello ga Barcelona en ny redusering i det 73. minutt. Osasuna merket presset mot slutten, men holdt stand og påførte Barca sesongens annet serietap.

Denne sesongen har ikke Barcelona vært til å kjenne igjen på bortebane. Så langt har storklubben avgitt hele 16 poeng på fremmed gress, og spillet har ikke vært av samme kvalitet som de seneste årene. (©NTB)