Joan Edmundsson (Foto: Frode Olsen)
Joan Edmundsson (Foto: Frode Olsen)

Hareide varsler tre spillerkjøp neste uke

Viking-manageren lot seg imponere over prøvespiller fra Newcastle.

Viking-Bryne 2-1:

Randaberg (TV2 Sporten):

Åge Hareide likte godt det Joan Edmundsson fra Newcastle leverte i treningskampem mot Bryne.

Henri Arnier stjal likevel den største oppmerksomheten med to scoringer like før pause. Etter kampen skrøt Viking-manageren av dem begge.

– Edmundsson spilte en god kamp. Han viser et flott overblikk og er en dyktig pasningsspiller. Vi kommer til å gjøre et forsøk på å få ham med til La Manga neste uke for å vurdere ham enda mer, sier Hareide til tv2.no.

LES OGSÅ: Newcastle-spiss prøvespiller for Viking

Edmundsson viste ved flere anledninger frem leken teknikk og godt blikk for spillet. I forkant av 2-0 scoringen var det nettopp Edmundsson som spilte fri Arnier foran Bryne-keeperen. Et minutt i forkant hadde esteren gitt Viking ledelsen.

Dette var andre treningskampen på rad hvor Arnier scoret to ganger. Fire mål på to kamper får smilet frem hos Hareide.

– Henri Arnier blir bedre hele tiden, og kunne faktisk scoret fem her i dag. Så langt har han hatt en flott utvikling, og er jo en typisk målscorer. Det er kjekt å se han får godt betalt for morgentreningene med Pep Clotét. Han vekker faktisk flere av spillerne ved sekstiden om morningen. Grytidlig terper han og flere av spillerne på avsluttninger, avslører manageren.

To nye på La Manga
For to uker siden var Åge Hareide i Brasil for å iverksette en samarbeidsavtale med Fluminense. Der fant han en 26 år gammel spiss og en syv år yngre kantspiller. Ifølge Hareide er disse to langt på vei klare for Viking.

– Vi er i innspurten, og har et håp om at de tilslutter seg troppen på La Manga i neste uke. Jeg har ikke lyst å røpe navnene, men det dreier seg om et kjøp og en utlånsavtale, sier Hareide.

God kontroll på Bryne
Viking var noen hakk bedre enn Bryne. Spesielt i første omgang var kvalitetsforskjelen stor. Laget skapte store sjanser også før målene som kom rett etter hverandre, og like før Svein Oddvar Moen blåste til pause.

Arnier svidde av en stor mulighet alene med Kristiansen i Bryne-målet, og Trond Olsen banket en avslutning i tverrliggeren. Bryne skapte kun en målsjanse i første omgang. Den var til gjengjeld enorm. Rune Almenning Jarstein feilberegnet et innlegg fra venstre, men Håvard Urstad misset på headingen fra fire meter.

I andre omgang rullerte begge lagene på oppstillingen, og rytmen i angrepsspillet var ikke like skarpt. Kai Risholt reduserte til 1-2 på hode etter et perfekt innoverskrudd frispark fra Vegar Landro.

Mot slutten Viking hadde store muligheter til å øke ledelsen, men da Hadde Arnier gått av banen. Så langt er det kun han som scorer mål for klubben