Patrice Evra griper tak i armen til Luis Suárez, som ikke ville håndhilse før Manchester United Liverpool. (Foto: PLP/)
Patrice Evra griper tak i armen til Luis Suárez, som ikke ville håndhilse før Manchester United Liverpool. (Foto: PLP/)

Evra grep tak i Suárez da han nektet å håndhilse

Du trodde kanskje de to hadde begravd stridsøksen? Der tok du feil!

Det var knyttet stort spenning til hvorvidt Luis Suárez og Patrice Evra ville ta hverandre i hånden før avspark på Old Trafford.

Sjekk hva som skjedde i vinduet øverst!

Da de to lagene gikk mot hverandre fulgte millioner av TV-seere over hele verden med på hva som ville skje da Liverpools nummer 7 møtte Manchester United-kapteinen.

Og selvsagt klarte ikke de to å la være å skape oppstyr.

Da Evra strakk ut hånden gikk Suárez rett forbi, noe franskmannen ikke ville godta. Han grep i stedet etter Liverpool-spissen, og kun raske reaksjoner fra David de Gea og Pepé Reina hindret at en større episode oppstod mellom de to.

Sky Sports skriver at politiet måtte gripe inn da det kom til knuffing mellom spillere fra begge lag på vei inn til pause. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker rapporterer at etter kampen var Liverpools versjon at det var Evra som nektet å håndhilse.

- Men da de fikk se bevis på det motsatte, førte det til hektisk møtevirksomhet, sier Alsaker.

Les også: Sir Alex Ferguson kaller Luis Suarez en skam for Liverpool

Gutta i studio reagerte
- Jeg ble lei meg da det skjedde. Allerede før kampen skapte de problemer, og jeg synes ikke det problemet burde vært der. De burde tatt hverandre i hendene og kommet i gang med kampen, sa Ray Wilkins i TV 2s Premier League-studio.

Han fikk støtte av Erik Thorstvedt.

- Du blir rett og slett litt trist når voksne folk ikke kan gjøre en så enkel ting som det der, sa den tidligere Tottenham-keeperen.

På spørsmål om hvorfor Evra ville hilse, og ikke Suárez, var studioekspert Petter Myhre usikker.

- Det er vanskelig å svare på. Kanskje Suárez mener at Evra ikke har snakket sant, spekulerte Myhre.

Ferdinand ville ikke hilse
Men dramaet stoppet ikke der. Da Suárez var kommet frem til Rio Ferdinand ble han selv møtt med en kald skulder. Denne gangen ville uruguayaneren gjerne hilse, men fikk ikke Ferdinands hånd i retur.

Det er vanskelig å vite om Ferdinand hadde fått med seg at Suárez ikke ville ta Evras hånd, eller om han hadde bestemt seg for dette allerede før kampstart.

- Det er vanskelig å vite om det er det er det at Suárez ikke vil ta Evra i hånden eller om det er det at Ferdinand føler så sterkt i forhold til broren Anton Ferdinand sin sak mot John Terry og hele den pakken der, sa Erik Thorstvedt.

Ny konfrontasjon etter kampslutt
Også etter kampen var over på Old Trafford, og hjemmelaget hadde vunnet 2-1, oppstod det et møte mellom de to spillerne. United-kaptein Evra jublet som om klubben skulle ha sikret seg seriegullet allerede, og opptrådte svært provoserende da han valgte å foreta noen av de største jubelscenene like foran Suárez, som ruslet slukøret i retning garderoben.

Da franskmannen passerte spissen på sin jublende løpetur stoppet han opp og oppildnet fansen til å juble med. For at ikke en ny krangel skulle oppstå måtte dommeren holde igjen Evra til de resterende spillerne hadde kommet seg et godt stykke inn i spillertunnelen.

Patrice Evra jubler foran Luis Suarez etter Manchester United 2-1-seier over Liverpool. (Foto: PLP/)
Patrice Evra jubler foran Luis Suarez etter Manchester United 2-1-seier over Liverpool. (Foto: PLP/)

Burde Suárez tatt Evra i hånden? Burde Rio tatt Suárez i hånden? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!lll