Yakubu feirer åpningsscoringen mot QPR (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Yakubu feirer åpningsscoringen mot QPR (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Yakubu og co. senket QPR

Nigerianeren tilbake med et smell da Blackburn tok viktig trepoenger.

Blackburn - QPR 3-2:
Med Yakubu tilbake på laget etter karantene ble det hjemmeseier på Ewood Park. Nigerianeren har nå scoret i fire av fem kamper Blackburn har vunnet denne sesongen, og han viste på ny hvor viktig han var for hjemmelaget.

«Yak» satte inn 1-0, før Steven N'Zonzi og Junior Hoilett sikret 3-0 til hjemmelaget ved pause. I andre omgang scoret Jamie Mackie to ganger for QPR, men Blackburn slapp med skrekken og tok tre særdeles viktige poeng.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

Yakubu tilbake med et smell
Etter tretten minutter spill fikk nigerianeren drømmecomebacket han hadde håpet på. Et langt frispark fra Paul Robinson ble stusset videre av Steven N'Zonzi, og på sedvanlig Yakubu-vis fikk spissen vendt opp og satt ballen hardt til side for motstanders keeper. Paddy Kenny i QPR-buret kunne lite gjøre med akkurat den scoringen.

N'zonzi doblet
Åtte minutter senere doblet hjemmelaget ledelsen, da David Hoilett og Steven N'Zonzi kombinerte på flott vis. N'Zonzi avanserte først med ballen i midtbaneleddet, før han fant Hoilett på venstresiden.

Kantspilleren tok over ansvaret og førte ballen med seg inn i bortelagets sekstenmeter, før han la tilbake til N'Zonzi som hadde tatt det tunge løpet opp. På første touch avsluttet franskmannen knallhardt, og QPR-keeper Kenny kunne heller ikke denne gangen gjøre noe.

Hoilett med det tredje
På overtid var det Hoilet som selv skrev seg inn i scoringsprotokollen, da han løsnet skudd etter det som så ut som en helt ufarlig andreball. Helt fra venstresiden av feltet var det mye som skulle til for at ballen skulle gå inn, men Blackburn hadde marginene på sin side, og via både en forsvarer og keepers nærmeste stolpe havnet ballen i mål bak en forfjamset Kenny.

Mackie kunne snudd alt
Andre omgang ble ikke like fartsfylt som den første, men da QPR-manager Mark Hughes bestemte seg for å sette innpå Jamie Mackie etter 66 minutter ble det i hvert fall litt sving på sakene. Fem minutter senere stod det 3-1, etter at Taye Taiwos fremragende løp og påfølgende ferdigscorede innlegg fra venstresiden gav innbytteren muligheten til å sette inn 3-1 fra kort hold.

Like etter kunne Mackie skapt en meget spennende sluttspurt, men da han på ny fikk muligheten etter et Taiwo-innlegg ble han blokkert av Scott Dann.

På overtid fikk Mackie sitt andre for dagen. Adel Taarabt dro fram en lur stikker fra ermet, og Mackie fikk på nydelig vis vendt opp og banket ballen i lengste hjørne fra en posisjon like innenfor sekstenmeteren. Uheldigvis for QPR var det litt for sent å gjøre noe med Blackburn-ledelsen, og scoringen bidro ikke til noe mer enn at noen Blackburn-supportere nok ble noen negler fattigere de neste sekundene.

Ekstremt viktig seier
Dette var en kamp hjemmelaget ikke kunne tape, og selv om de fremdeles er under nedrykksstreken ligger de nå kun ett poeng bak lørdagens gjester.

For Mark Hughes ble det ikke en drømmeretur til klubben han trente mellom 2004 og 2008. Waliseren må virkelig få skikk på bortestatistikken dersom QPR ikke skal rykke ned, for rekken av kamper uten seier strekker seg nå til sju.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk