James McArthur senker Bolton (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
James McArthur senker Bolton (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Wigan med viktig borteseier på Reebok Stadium

Bunnlaget tok alle poengene i nord-vest.

Bolton - Wigan 1-2:
Sekspoengskampen på Reebok Stadium var et oppgjør ingen av lagene hadde råd til å tape. Begge lagene står plantet med to ben i nedrykksstriden, og etter lørdagens resultat ble det bare enda tettere mellom de to rivalene.

Gary Caldwell sendte Wigan i føringen før pause, før Mark Davies utlignet med et nydelig langskudd. Kvarteret før slutt ble James McArthur den store Wigan-helten, da han styrte en Ali Al-Habsi-retur i det tomme målet.

Se alle målene i kampsammendrag over!

Wigan i ledelsen like før pause
Etter at lagene tok og følte på hverandre i innledningen fikk etter hvert bortelaget kontroll over det meste av banespillet, og like før pause fikk Roberto Martinez' mannskap også det fortjente ledermålet.

En utoverskrudd corner fra Jean Beausejour fant Wigan-kaptein Gary Caldwell, som knuste David Wheather i hodeduellen og satte inn 1-0 for Wigan.

Kevin Davies kunne vært utvist
Etter 57 minutter oppstod kampens mest omdiskuterte situasjon, da Kevin Davies foretok et særdeles mislykket taklingsforsøk på Maynor Figueroa. Bolton-spissen kastet seg inn mot Wigan-backen, men feilberegnet fullstendig og klippet i stedet beina under spilleren fra Honduras.

Dommer Howard Webb vurderte nok en mørkere farge på kortet enn det gule han til slutt dro opp av lommen ved den anledningen.

Mark Davies utlignet
I det 67. minutt var lagene like langt, da Mark Davies fikk drømmetreff fra like utenfor sekstenmeteren. Et langt frispark fra Bolton-keeper Adam Bogdan traff David Ngog i ryggen, og plutselig lå ballen som på et sølvfat for midtbanespilleren. Med utsiden av venstrefoten klinket han til, og ballen suste opp i lengste hjørne bak en sjanseløs Ali Al-Habsi.

McArthur ble matchvinner
Kvartet før slutt tok bortelaget ledelsen på ny, noe som må sies å være fullt fortjent kampens utvikling tatt i betraktning. Det var bortelaget som styrte det meste, og da Adam Bogdan måtte gi retur på et Victor Moses-skudd var James McArthur den raskeste på returen. Midtbanespilleren satte enkelt inn 2-1 fra kort hold, og sikret med det tre uhyre viktige poeng for Roberto Martinez' lag.

Før kampen hadde ikke Wigan vunnet på ni kamper, men nå er de blåhvite helt i ryggen på Bolton. Kun ett poeng skiller nå de to bunnlagene, i lørdagens hjemmelags favør.

Owen Coyle alene på benken før Wigan-kampen. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)
Owen Coyle alene på benken før Wigan-kampen. (Foto: Dave Thompson/Pa Photos)

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk