snowboard vm
snowboard vm

Bli med på tur i VM-løypa

Ståle Sandbech mener at både halfpipen og slopestyle-løypa er i verdensklasse.

– Det er jo utrolig hva de har fått til her i Tryvann den siste måneden, og jeg vil si det er en av de beste slopestyle-løypene og pipen i hele verden akkurat nå, sier Sandbech.

18-åringen fra Rykkin kommer rett fra USA, og har kjørt både X Games og Dew Tour. Han mener konstruksjonene i Wyller fyller internasjonale krav.

– Det er jo amerikansk standard, og USA er jo det landet med de beste anleggene. Så det er helt sinnssykt kult at de har fått til det i Oslo, og at man kan dra fra byen og opp hit. Det er ikke mange andre steder man finner det, sier han.

– Bra følelse
Alle de norske kjørerne unnatt Mikkel Bang, Ulrik Badertscher og Gjermund Bråten var på plass under mesterskapets første offisielle trening, og de var fulle av godord.

– Løypa er veldig bra den, med mye fart, store hopp og bra rails. Så det blir gøy det, sier Torgeir Bergrem.

– Den er veldig rask løype, så den er ganske krevende, mener Aleksander Østereng.

Følg Simen Neraker gjennom slopestyle-løypa i videovinduet øverst

Vårt største talent på jentesida, Silje Norendal, kom fort på godfot med løypa.

– Den er veldig forskjellig fra for eksempel X Games-løypa der alle hoppene stod veldig tett, mens her har du bedre tid. Samtidig må du ha mye fart, men jeg fikk en bra følelse så jeg tror det blir veldig bra, sier hun.

TV 2 Play: Fornøyde med VM-løypa

Nest flest deltagere
Det lover godt at de norske kjørerne har funnet seg til rette i både halfpipen og slopestyle-løypa, for Norge stiller med hele 21 deltagere. Det er den nasjonen med nest flest deltagere, bak USA som gitt hele 54 VM-billett.

– Det er selvfølgelig veldig morsomt at det er så mange på hjemmebane, og det blir forhåpentligvis veldig morsomt for publikum å se på oss, avslutter Norendal.

Les også: Her er alt du trenger å vite om snowboard-VM