holtet (Foto: TV 2)
holtet (Foto: TV 2)

Holtets drømmepasning avgjorde for Norge

Gjerrige nordmenn vant ny kamp i Euro Hockey Challenge.

Norge - Latvia 2-1

En scoringfest ble det ikke, men takket være en litt usikker latvisk keeper og en strålende pasning fra Marius Holtet vant Norge sin andre kamp på to dager mot Latvia fredag.

Ishockey-kamper er kjent for å inneholde mange scoringer, men det har ikke vært tilfellet i Norges kamper så langt i Euro Ice Hockey Challenge. Det spiller heldigvis ikke så stor rolle når det er de norske spillerne som er flinkest til å stenge buret.

Holøs-treff
Norge trykket godt til fra start i første periode, men i løpet av de tjue minuttene dalte tempoet betraktelig. Latvia var sjelden veldig farlig frempå, men var samtidig flinke til å demme opp for de norske angrepsforsøkene – akkurat som de norske forsvarsspillerne i motsatt ende.

Slik fortsatte det også i store deler av midtperioden, men med fire minutter igjen fikk Norge endelig den etterlengtede scoringen. Jonas Holøs sendte pucken avgårde fra distanse, men den latviske keeperen ventet tydeligvis at det ville komme en styring fra Per-Åge Skrøder. Det styringen kom aldri og pucken gikk rett i nettet.

Les også: Her blir dommeren sendt i isen

Klart for gruppefinale
Vakrere skulle det bli da Morten Ask doblet ledelsen i siste periode. Marius Holtet viste at han har fått på plass øyne i nakken foran VM i Finland og Sverige da han prikket inn Ask som enkelt kunne styre inn 2-0-ledelse.

– Det var vel kanskje ikke så mange som hadde forventet den pasningen der, men den var ferdigscoret, sier landslagssjef Roy Johansen etter kampen.

– Jeg har bommet på en del sjanser i det siste, så det var kanskje like greit at jeg ga den fra meg, sier Holtet beskjedent.

Se scoringene i videovinduet øverst

Like før slutt reduserte Kristaps Sotnieks, men latvierne klarte ikke å gjennomføre noen snuoperasjon i Lørenskog ishall. Det betyr at det er duket for en ren gruppefinale når Norge og Danmark møtes lørdag. Begge lagene har fem poeng på to kamper.