bilete
bilete

Alsaker før «hatkampen»: – Én takling, og hele historien kommer til overflaten

TV 2 Sportens kommentator frykter at lørdagens storkamp tar fullstendig fyr.

Se Manchester United - Liverpool på TV 2 Sumo lørdag 11.februar kl. 13.45

Se Alsakers betraktninger i videovinduet over!

Slaget mellom Liverpool og Manchester United er ikke bare en godbit for fansen. Det klassiske lokaloppgjøret regnes som en av verdens mest eksplosive fotballkamper.

– Dette er en den store matchen. Det er 70- og 80-årenes Liverpool mot de siste to tiårs Manchester United. To av de store trofesamlerne i Englands historie, sier Øyvind Alsaker – som skal kommentere lørdagens ekstra betente batalje på Old Trafford.

Les også: Evra: – Jeg kan takle Liverpool-fansen

Gjenforening i høygir
For som om ikke lagenes historiske rivalisering er nok. I morgen havner den betente situasjonen mellom klubbene i enda sterkere søkelys. Inn i miksen av hat, historie og kampen om flest ligagull, havner den betente rasismekonflikten mellom Luis Suarez og Patrice Evra.

Lørdag er første møte mellom de to siden den mye omtalte hendelsen på Anfield i oktober. En episode som endte med at Suarez fikk åtte kampers karantene for å ha ytret seg nedsettende om Evras hudfarge.

Luis Suárez og Patrice Evra i munnhuggeri. (Foto: © Phil Noble / Reuters/Reuters)
Luis Suárez og Patrice Evra i munnhuggeri. (Foto: © Phil Noble / Reuters/Reuters)

– I morgen er man ikke bare spent på fotballen. Jeg lurer kommer på: «Kommer det til å smelle? Kommer det til å eksplodere? Kommer vi til å huske denne kampen fort alt annet enn fotballen?». Begynner det å tenne ved en takling eller lignende, vil all historien komme til overflaten. Da blir det spennende å se hvordan Suarez håndterer det voldsomme kjøret som kommer fra Stretford End, sier Alsaker.

Les også: Dette sa Luis Suárez til Patrice Evra

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Spent på Dalglish
TV 2s fotballkommentator har sett en rekke av de størte kampene mellom lagene live i kraft av sitt yrke. Morgendagens strid er likevel blant dem han er aller mest spent på.

– Vi vet at Alex Ferguson har holdt lav profil og sagt til Evra og Rio Ferdinand at de må heve seg over det og ta motstanderen i hånden. Det er tradisjon at man hilser på hverandre før kamp i England. Denne skikken har fått enorm oppmerksomhet i det siste. Kommer de til å hilse på hverandre i morgen? Det blir spennende å se hva som skjer der, sier Alsaker.

Les også: Spillersjef ber Evra og Suárez ta hverandre i hånden

Han er langt fra sikker på om Liverpool-manager Kenny Dalglish har håndtert situasjonen optimalt.

– Dalglish har vært veldig i Suarez-hjørnet. Støtteerklæringen hans falt vel uheldig ut da spilleren fikk åtte kampers karantene. Det virker ikke som om han klarer å legge det bak seg. Det nører oppunder en konflikt. Fansen vil være på tå hev. Dette er så fylt med rivalisering fra før at det kan ta fyr og eksplodere fullstendig, sier Alsaker.

Liverpool har under Kenny Dalglish sin ledelse vunnet på åtte av ti reiser i serie og cup denne sesongen
Liverpool har under Kenny Dalglish sin ledelse vunnet på åtte av ti reiser i serie og cup denne sesongen