Luis Suárez og Patrice Evra i munnhuggeri. (Foto: © Phil Noble / Reuters/Reuters)
Luis Suárez og Patrice Evra i munnhuggeri. (Foto: © Phil Noble / Reuters/Reuters)

Før PL-runden: Begraver Evra og Suárez stridsøksen?

Les deg opp før Premier League-runden.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

London (TV 2 Sporten): I bunnen spilles det flere avgjørende kamper, men det er selvsagt hatoppgjøret på Old Trafford alle fokuserer på før Premier League-runden. Rivaliseringen har bare blitt sterkere etter den mye omtalte rasismesaken.

Les også: – Abramovitsj vil ha utskjelte Capello som Chelsea-manager
Les også: Rasismetrøbbel for Capellos etterfølger
Les også: Nytt FC Football: – Kunne blitt landslagstrener i en alder av 13

Manchester United-Liverpool (13.45):
Tar Luis Suàrez og Patrice Evra hverandre i hånda? Hvordan kommer Liverpool-spissen å takle hetsen fra hjemmepublikummet? Blir det nye kontroverser når de bitre fiendene barker sammen? Spørsmålene er mange før duellen i Manchester.

Vi skal ikke langt tilbake i tid for å finne forrige møte mellom de to erkerivalene. Liverpool sikret avansement i FA-cupen, men på Old Trafford står de bokført med tre strake nederlag. Scouserne har tapt seks av de sju siste borte mot Manchester United, men gjestene kommer aldri til å glemme 1-4-triumfen i 2009.

Det har blitt scoret mål i de 42 siste ligamøtene mellom Manchester United og Liverpool.

Blackburn-Queens Park Rangers (16.00):
En real nedrykksduell på Ewood Park. For begge lag er det ekstremt viktig å ta tre poeng, men Queens Park Rangers har historisk sett problemer med å slå Blackburn på fremmed gress. Verken Blackburn eller QPR er i skryteverdig god form. Rovers står bokført med to strake nederlag, mens londonerne bare har vunnet en av de 12 siste kampene. Mark Hughes-effekten har foreløpig ikke slått til for fullt – selv om de forsterket mannskapet før overgangsvinduet stengte.

Bolton-Wigan (16.00):
Bolton-Wigan er ytterligere et skjebneoppgjør som spilles i Premier League. De to Greater Manchester-klubbene ligger under streken, og de trenger sårt en seier for ikke å miste kontakt med lagene de kjemper mot for å overleve.

Bolton har tre kamper uten tap, men har bare tatt åtte poeng på hjemmebane denne sesongen. Wigan har ikke vunnet på ni forsøk i Premier League.

Everton-Chelsea (16.00):
Chelsea viste nye svakhetstegn da de rotet bort den solide ledelsen mot Manchester United. Presset øker på blåtrøyene, men Andre Villas-Boas sitter tilsynelatende fortsatt trygt i sjefsstolen på Stamford Bridge. Chelsea har slitt mot Everton, og de har tapt ved fire av de fem siste i byen Liverpool.

Everton er i god form, og scouserne svever fortsatt høyt etter seieren over Manchester City.

Fernando Torres og André Villas-Boas (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Fernando Torres og André Villas-Boas (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Fulham-Stoke (16.00):
Fulham svinger voldsomt i prestasjonen, og selv om de ligger seks poeng over streken, er 14.plass i Premier League skuffende for en klubb som drømmer om et nytt eventyr i Europa. Én seier av fem mulige, men er solide hjemme på Craven Cottage.

Stoke har en fryktelig statistikk i London, og de har også hatt problemer på bortebane mot Martin Jols gutter. Pottemakerne kan klatre flere plasser med seier i et av hovedstadens beste strøk.

Sunderland-Arsenal (16.00):
Martin O’Neill har snudd alt til det positive på Stadium of Light etter at han overtok. Sunderland er det laget i Premier League som er i best form, og de står med tre strake seiere. De har også tettet igjen bakover med O’Neill som manager.

Arsenal fikk en sårt tiltrengt opptur med knusingen av Blackburn på Emirates, men Arsene Wenger fokuserer på at Rovers-slakten betyr lite dersom de ikke leverer i nordøst. Snubler The Gunners mot Sunderland, kan de risikere at avstanden opp til fjerdeplassen begynner å bli skremmende lang.

Swansea-Norwich (16.00):
Begge ble av mange utpekt som potensielle kasteballer i årets Premier League, men de to nykommerne har imponert de aller fleste denne sesongen. Både Swansea og Norwich har plukket over 30 poeng, og er dermed på god vei til å sikre ny kontrakt i verdens tøffeste liga.

Med bare ett tap på de siste sju har Swansea kommet til hektene etter en svak periode før jul, og på Liberty Stadium har de levert varene mot sterk motstand.

Norwich har vunnet samtlige mot de to andre klubbene som rykket opp fra Championship forrige sesong. Vi må imidlertid helt tilbake til oktober 2004 for å finne sist kanarifuglene holdt nullen på bortebane i Premier League. Bare de seks beste lagene i ligaen har scoret flere enn Norwich.

Tottenham-Newcastle (18.30):
Det har vært en spesiell uke for Tottenham og Harry Redknapp. Først ble manageren frikjent for skattesnusk, og nå er han den soleklare favoritten til å overta etter Fabio Capello som England-sjef. Spurs klarte seg greit mens Redknapp var i retten, men spørsmålet er om spillerne preges av at han linkes så sterkt til den ledige stillingen på Wembley.

Newcastle imponerer fortsatt i Premier League. Toons, som ble nederlagsdømt før sesongstart, ligger på en smått sensasjonell femteplass. Alan Pardew har aldri vunnet i London etter at han tok over The Magpies, og han må akseptere at han ikke gjester White Hart Lane som favoritt.

Harry Redknapp ankommer Southwark Crown Court i London. (Foto: Lewis Whyld/Pa Photos)
Harry Redknapp ankommer Southwark Crown Court i London. (Foto: Lewis Whyld/Pa Photos)

Wolverhampton-West Bromwich (14.30):
Black Country Derby. Det er ikke like glamorøst som lokaloppgjørene i Manchester, Liverpool og London, men rivaliseringen mellom Wolves og WBA er definitivt tilstede.

Wolves har tapt samtlige mot Midlands-motstand tidligere denne sesongen, men det bør endres siden de bare så vidt har hodet over vannet. Ulvene jakter seier i to kamper på rad for første gang siden august.

West Bromwich har nøyaktig samme poengsum som på samme tid i fjor.

Aston Villa-Manchester City (16.00):
Aston Villa ligger på en skuffende 13.plass i Premier League, og supporterne er ikke spesielt fornøyd med måten de framstår på under Alex McLeish. Mot Manchester City har imidlertid Birmingham-klubben god statistikk. De lyseblå har ikke vunnet på de fire siste besøkene til Villa Park.

City vil følge nøye med på hva som skjer på Old Trafford. Skulle Manchester United avgi poeng, har Roberto Mancinis menn muligheten til å få en større luke ned til byrivalen.