Tom Boonen koste seg under Tour of Qatar. (Foto: KARIM JAAFAR/Afp)
Tom Boonen koste seg under Tour of Qatar. (Foto: KARIM JAAFAR/Afp)

Belgisk superallianse har gitt braksuksess i 2012

Tom Boonen & co. har ni seiere allerede i år.

Qatar (TV 2 Sporten): Da Tom Boonen sikret seg sin andre etappeseier i årets Tour of Qatar, og den 20. totalt, var det samtidig Omega Pharma-Quick Steps niende seier for sesongen.

Den belgiske superalliansen har dermed fått en drømmestart på 2012.

- Jeg er glad på Boonens vegne, og starten på året har vært veldig bra. Vi får håpe det fortsetter, sier sportsdirektør Wilfried Peeters til TV 2 Sporten.

- Jeg kan ikke tro det. Å vinne den tjuende gjør meg veldig glad. Det er niende gang jeg sykler her, så det er et godt gjennomsnitt, sier Boonen selv.

Håper på bonus
Da han søndag tok sin 19. seier i rittet spurte TV 2 om han hadde fått noen bonuslovnader av den regjerende al-Thani-familien om det ble 20.

- Jeg har fortsatt ikke hørt noe. Kanskje får jeg noe på hotellet seinere?, spøker Boonen når TV 2 tar opp bonusen igjen.

Super sesongstart
Det som ikke er spøk er at laget allerede har flere seiere i år enn de hadde som Quick Step i fjor.

- Vi har et annet lag enn i fjor og har masse inspirasjon. Vi startet godt med Tour Down Under og i Argentina med sammenlagtseier til Leipheimer. Nå fortsetter Tom og vi får håpe sesongen fortsetter like bra, sier Peeters.

Les også: Qatar vil ha VM, men hvor er sykkelinteressen?

Ingen hemmeligheter
For om de har gjort noen hemmelige supergrep med treningen, vil de i hvert fall ikke fortelle det slik at andre får vite det.

- Vi har flere sterke ryttere i laget. Alt er forandret, mentaliteten i laget er annerledes og fremtiden ser svært lys ut. Jeg er sikker på at vi kan holde det gående, mener Peeters.

- Alt har falt på plass. De av gutta som er med fra i fjor har blitt friske fra forskjellige småskader. Vi har fått inn noen gode kiropraktorer så alle har hatt en god vinter. Og de nye gutta som har kommet inn er veldig sterke. Vi har også mer penger enn i fjor, så det hjelper å få inn noen store navn. Laget er veldig motivert for sesongen, sier Boonen til TV 2 Sporten.

Håper oppturen fortsetter
Selv har han allerede flere seiere i år enn han hadde i hele fjor. Da ble det med én etappeseier i Qatar og seier i Gent-Wevelgem i en skadeplaget og uhellsforfulgt sesong.

- Nå går alt bedre, så jeg tror flaksen har snudd seg til min side, håper Tornado-Tom.