Darron Gibson på Everton. (Foto: John Walton/Pa Photos)
Darron Gibson på Everton. (Foto: John Walton/Pa Photos)

Dette er Premier League-spilleren som aldri taper

Kan Darron Gibson ta med seg vinnermentaliteten til Everton?

Darron Gibson har langt fra det største navnet i engelsk fotball, og han måtte til Everton for å bli sunget for av de trofaste supporterne på Stretford End. De sang for Gibson da deres tidligere mann senket rivalen Manchester City for Everton.

Les også: Her gir Gibson Manchester United en hjelpende hånd i gullkampen

Lengste ubeseirede rekke
Men Gibson har mer enn et hardt skudd og et dårlig rykte med seg til David Moyes’ mannskap. Ingen i Premier League har en lengre pågående rekke kamper uten tap enn iren.

Sist gang Darron Gibson var med på å tape en Premier League-kamp var i april 2010 da Chelsea ble for sterke på Old Trafford. Siden har han spilt 20 Premier League-kamper uten å tape – 14 av dem er vunnet, seks av dem har endt i poengdeling.

Likevel holdt ikke det for enkelte Manchester United-fans. De gjorde blant annet Gibsons liv på Twitter til det korte slaget. Kun timer etter at midtbanespilleren registrerte kontoen sin på det sosiale nettstedet, så han seg nødt til å slette den igjen grunnet trakassering fra andre brukere.

Les også: Solgt fra Manchester United til Everton på «billigsalg»

Nå er han i ferd med å sjarmere den blå fanskaren på Merseyside.

Everton hadde tapt to strake ligakamper da Darron Gibson for første gang akslet trøya til bortekampen mot Aston Villa. Der ble det 1-1, og Everton har nå fire strake kamper uten nederlag. Alle med 24-åringen fra start på sentral midtbane.

– Supporterne har vært fantastiske. De driver oss fremover og har vært en 12. mann for oss, er frieriet fra Gibson i Liverpool Daily Post. Gibson scoret også igjen i ligaen for første gang på nesten to år da han ble matchvinner mot Manchester City.

Les også: Evertons russer vender hjem

Campbell har rekorden
Han er ikke alene om å ha en god ubeseiret rekke med kamper uten tap gående, men han har den lengste. Nærmest er Tottenhams Sandro som har spilt 14 strake Premier League uten å gå av matta for det tapende laget, og Abou Diaby som har en rekke på elleve kamper.

Det er riktignok et godt stykke opp til rekorden som innehas av Sol Campbell. Han var en del av Arsenals «Invincibles» som ikke tapte på 49 kamper, mens Campbells rekord var enda mer imponerende. Stopperen spilte 56 strake Premier League-kamper uten å tape mellom 2002 og 2004.

Les også: Derfor blir Saha en Spurs-suksess

Til helgen venter enda en tøff utfordring. Da kommer Chelsea på besøk til Darron Gibson og Everton. De har allerede møttes på Goodison Park denne sesongen, den gang i Ligacupen. Da sørget Louis Saha for 1-1.

Saha er imidlertid forsvunnet. Men Gibson har ankommet. Om han beholder statistikken, og Everton ikke taper med iren på laget, er nok det et helt greit bytte for Everton-supporterne.

Hetset på Twitter
Her er noen av meldingene Darron Gibson fikk da han registrerte seg på Twitter:

@dgibbo28 hasn't tweeted yet. Seems somewhat fitting after the countless anonymous performances we've seen from the «footballer».

@dgibbo28 my mate thought you were about 33 years old in the heart of midfield! Movement like pirlo!!

@dgibbo28 team do all hard work keeping possession then u hit row Z every fuckin time!!

Les også: Keane ber Rooney klappe igjen

Her er imidlertid beskjedene han fikk på det samme nettstedet fra sine tidligere lagkompiser Rio Ferdinand og Wayne Rooney etter å ha senket Manchester City:

Ferdinand: «Just organising a FREE meal for Darron».

Rooney: «Yeeeeeeesssssssss Gibbo. Love u kid».