Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
Fabio Capello (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Capello får slakt i britiske aviser

Fabio Capello får så hatten passer i de engelske avisene etter at han onsdag kveld trakk seg fra jobben.

London (TV 2 Sporten): «Arryvederci», skriver både The Sun og Daily Mirror. Det italienske ordet arrivederci betyr «vi ses igjen». Finessen er omskrivingen til 'Arry, som er kallenavnet til mannen som trolig overtar trenerjobben, nemlig Tottenham-manager Harry Redknapp.

Se FAs pressekonferanse i videovinduet øverst kl. 13.00

LES: Fabio Capello ferdig som England-manager
LES: Øyvind Alsaker: – Det er Harry's game nå

Redknapp er mannen alle vil ha, og samtidig blir Fabio Capello på mange måter slaktet for jobben han gjorde som England-manager.

Dette skriver noen av aviskommentatorene:

Steven Howard i The Sun: – Med over 55 millioner i året, var ikke Fabio noe annet enn bortkastede penger. Så er han borte, og det er ikke for tidlig.

Oliver Holt i Daily Mirror: – Det ser ut som at han har forlatt jobben fordi FA sa at Terry ikke kunne være hans kaptein lenger. Han gjorde en god jobb med tanke på kvalifisering, men det er lite poeng i å komme til store mesterskap hvis du faller sammen når du er der.

Martin Samuel i Daily Mail: – Hvorfor skal Harry omfavne dette kaoset? Hvorfor skal han, med alt bråket i FA den siste tiden, se på dem som en god arbeidsgiver?

Henry Winter i The Telegraph: – Valget er opplagt: det må bli Harry. Spurs-manageren er den opplagte kandidaten etter at Capello ventet i det lengste med å ta sin beste avgjørelse som England-sjef.

Daniel Taylor i The Guardian: – Hvis noen skulle være i tvil, er det bare til å se å hvor Spurs lå da Redknapp overtok i 2008.

The Guardian tror at Tottenham vil la Redknapp gå, men det vil ikke bli gratis. Klubben vil kreve en solid sum med penger for at 64-åringen skal forlate White Hart Lane til fordel for Wembley.

– Det er en jobb du ikke kan si nei til, har Redknapp tidligere uttalt, og nå venter bare folket på at førstevalget skal takke ja.

TV 2 Play: Slik reagerer engelskmennene på avgangen
Les også: Spurs-fansen tror Redknapp er tapt: – Håper han i det minste blir ut sesongen

Southgate inn?
England har en treningskamp i slutten av måneden, og det er svært usikkert om de har en manager en plass i tide til møtet med Nederland. Det spekuleres nå i om Gareth Southgate er mannen som vil overta midlertidig. Den tidligere midtstopperen er allerede involvert i FA, og ifølge The Telegraph blir det trolig han som leder laget mot nederlenderne.

Gareth Southgate  (Foto: GRAHAM STUART/AFP)
Gareth Southgate (Foto: GRAHAM STUART/AFP)

Andre hevder at Stuart Pearce og Trevor Brooking får ansvaret for neste kamp.

Les også: Fabio Capello ferdig som England-manager

Opphetet møte
Capello hadde et møte David Bernstein i går, men det gjorde bare konflikten enda mer uopprettelig. FA-formannen var rasende over at italieneren hadde uttalt seg på TV om kapteinssituasjonen, og Capello skal ha blitt sjokkert over at forbundet ikke ville endre mening. Ifølge Daily Mail ble Capello ekstra sint fordi ingen ga ham beskjed om Terry-vrakingen i forkant.

Flere betingelser
Daily Mirror skriver at Harry Redknapp er førstevalget til FA, men de kommer til å ha noen betingelser. De vil blant annet kreve at den rutinerte manageren får med seg et trenerteam som de allerede har plukket ut. Blant annet skal Stuart Pearce spille en viktig rolle. Avisen tror at fotballforbundet kommer til å si mer om veien videre seinere i dag, men at en ny landslagssjef ikke vil være på plass med det første.

Sjekk hva mannen i London-gata mener om Fabio Capellos siste trekk her:

593274