Skjermbilde fra dransk Canal Plus' sketsj, som antyder at Rafael nadal og spanske idrettsutøvere er dopet. (Foto: CANALPLUS.FR/)
Skjermbilde fra dransk Canal Plus' sketsj, som antyder at Rafael nadal og spanske idrettsutøvere er dopet. (Foto: CANALPLUS.FR/)

Rafael Nadal hengt ut som doper i fransk sketsj

Nå vil spanjolene gå til søksmål. Se sketsjen her.

Stemningen mellom Frankrike og Spania når det kommer til doping og idrett er langt fra god.

Spania er stort sett bedre enn franskmennene i de største idrettene for tiden og naboene i nord legger sjelden skjul på at de mistenker de fleste spanske idrettsutøvere for å jukse. Nå har de helt med bensin på bålet.

Tiss på tanken
I satireprogrammet Les Guignols (Dukkene) for to dager siden hadde de en sketsj der tennisspiller Rafael Nadal tisset på tanken til bilen sin og fikk en enorm fart. På en plakat prydet med logoene til mange spanske idrettsforbund sto det «Spanske utøvere. De vinner ikke tilfeldig»

Se sketsjen tre minutter og 40 sekunder ut i videovinduet øverst i artikkelen.

Dette fikk Det spanske tennisforbundet (RFET) til å se rødt, skriver The Telegraph. i en pressemelding sier forbundet at de planlegger å saksøke Canal Plus for å publisere skadelige og uakseptable insinuasjoner der forbundets emblem ble brukt.

RFET vil kreve at videoen trekkes tilbake, at logoen ikke brukes igjen og at Canal Plus betaler en sum for tort og svie.

- Vi kan ikke ignorere slike falske anklager mot våre utøvere, sa RFET-president José Luis Escanuela.

Toner ned
Sketsjen ble sendt samme dag som dopingdommen mot syklisten Alberto Contador ble kjent. I programmet franskmennene sendte onsdag hadde de laget en ny sketsj, som på meget lite subtilt vis omhandlet Contador og bloddoping.

Nadals onkel og trener, Toni Nadal, toner ifølge spanske medier ned saken:

- Rafa bryr seg ikke. Det er et komishow. Vi bryr oss ikke.

Den tidligere tennismesteren Yannick Noah anklaget i november spanske utøvere for doping og sammenlignet dem med tegneseriefiguren Obelix, som drakk litt for mye styrkedrikk.