Aksel Lund Svindal i Sotsji. (Foto: TV 2/)
Aksel Lund Svindal i Sotsji. (Foto: TV 2/)

Aksel Lund Svindal tror han kan vinne i OL-bakken

Men alpinisten ser utfordringer i Sotsji-løypen.

TV 2 Sporten (Sotsji): Onsdag morgen testet Aksel Lund Svindal og resten av eliten utforbakken i som ska brukes under 2014-0L for første gang. Det ble en blandet opplevelse

- Litt overraskende, faktisk. Besiktigelsen viste en tøff løype med vanskelige forhold. Her nede er det ganske ”smooth”, fin snø, noen hopp og ikke så bratt, men toppen er veldig, veldig krevende., sier Aksel Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Tidkrevende test
TV 2 Sporten var til stede da Nero-alpinisten testet nettopp det vriene partiet helt øverst. Lund Svindal brukte lang tid på besiktigelsen, stoppet opp og banket i snøen med ski og staver, før han staket seg oppover i løypa for å kjøre det en gang til.

- Jeg liker løypa, men jeg var ikke helt komfortabel på snøen som var på toppen. Der er det en blanding av is, ikke is, is, og det gjorde det vanskelig å kjøre fine svinger. Men nå skal jo snøen og komme igjen to ganger før 0L da, forklarer Lund Svindal.

Tror på 0L-gull
Noen timer senere var det klart for første offisielle trening. Kjeller-gutten skremte ingen med tiden sin, men det var heller ikke meningen. Det viktigste var å få førstehåndskunnskap til snøen og løypa. Og en krevende og svingete utfor-løype skulle passe en Super G-elsker som

- Er dette en bakke du kan vinne i?

- Ja, det er det, sier Norges alpiness og gliser.