MOTE: Erna Solberg er opptatt av hvordan hun kler seg.
MOTE: Erna Solberg er opptatt av hvordan hun kler seg.

Erna Solberg på Oslo Fashion Week: – De lager klær i for små størrelser

Høyrepolitikeren hyller norsk design, men synes de bør lage klær i alle størrelser.

Høyreleder Erna Solberg var tilstede under «Nåløyet» - kåringen av Norges beste designer under Oslo Fashion Week tirsdag.

Som topppolitiker i medias søkelys er det ikke noe tvil om at det blir fokus på ens ytre, og Høyrelederen er naturlig nok opptatt av hva hun kler på seg.

OPPTATT AV MOTE: Erna Solberg på Nåløyet. (Foto: Roger Fosaas, © ps)
OPPTATT AV MOTE: Erna Solberg på Nåløyet. (Foto: Roger Fosaas, © ps)
– Jeg synes det er veldig morsomt med mote. Jeg synes det er mange fine klær, og mange flinke folk som lager fine klær. Klær som ser finere ut på andre enn på meg, sier Erna til «God Kveld Norge».

Les også: Thorstvedt gir kjæresten motetips: – Skjerp deg Henrik

Hyller Moods of Norway

Som politiker er hun opptatt av at klærne ikke skal ta fokuset vekk fra budskapet.

– Det som er viktigst som politker er å ikke gå med klær som tar fokuset vekk fra budskapet, slik at man ikke ser for dårlig ut, eller for fin ut, for at folk skal se på det du har og si og ikke på kjolen eller klærne, fortsetter hun.

For niende gang deler motemagasinet Henne, i regi av forlagsredaktør Ellen Arnstad, ut prisen for Norges beste designer. Dette er en høythengende pris, som det kreves stadig mer for å komme gjennom det berømte Nåløyet. Norwegian Rain vant prisen for beste mote, mens Cala & Jade vant prisen for beste tilbehør.

– Jeg synes det hadde vært veldig fint om vi fikk flere norske designere som hevdet seg internasjonalt. Også må vi ha noen som tørr å stå på. Moods of Norway er et fantastisk eksempel på folk som tørr. Jeg har den utfordringen at jeg synes de lager klær i for små størrelser da, sier politikeren.

– Mye fjas

Les også: Erna Solberg lei slankefjaset

Den siste tiden har det også vært mye fokus på Ernas stadig slankere figur.

– Jeg lever med det. Jeg synes det blir mye fjas, men av og til må man bare slappe av og vite at det er en av de tingene det alltid er fokus på, sa hun tidligere til «God kveld Norge».

– Er det greit for deg at det er fokus på slankekurer?

– Nei, altså, jeg tror det norske folk er ganske kloke. Jeg tror de ser gjennom alt overfladisk fjas, sier hun med et smil.