Det blir travle dager for Diana og Valentino når trillingene skal ha sitt. Jentene kom til verden 11.11.11.
Det blir travle dager for Diana og Valentino når trillingene skal ha sitt. Jentene kom til verden 11.11.11.

Mistet firlinger – fikk trillinger

På selveste 11.11.11 fikk Diana og mannen Valentino Wilhelmsson trillingjentene Antonia, Dilailah og Maria. Og paret ønsker seg flere barn.

Den lykkelige historien til det unge paret fra Åmot hadde likevel en trist start. Både Diana (30) og mannen Valentino Wilhelmsson (29) ønsket seg en stor familie, og utrolig nok ble de gravide med firlinger i 2010.

Dessverre fikk de ikke glede seg over svangerskapet så lenge. I andre trimester spontanaborterte hun.

– Det var et veldig problematisk svangerskap, forteller Diana stille.

Les også:Mammaen til Petter er glad hun ikke fikk fostervannsprøve

Raskt voksende mage

Etter en tung periode fikk paret igjen den gledelige beskjeden om at Diana ventet barn. Allerede tidlig i svangerskapet begynte klærne å føles trange. Såpass at Diana spøkte med mannen sin om at det kunne være flere enn en inni den raskt voksende magen.

– Før ultralyden sa jeg til mannen min at enten venter vi flere, eller så får vi et veldig stort barn! ler Diana, som ikke kunne forestille seg at hva slags nyheter hun hadde i vente.

– Da vi fikk vite at det var trillinger fikk jeg mildt sagt litt sjokk med det samme, mens mannen min ble overlykkelig. Jeg ble selvsagt umiddelbart bekymret fordi jeg hadde mistet firlingene, og så for meg at det også denne gang kunne bli problematisk, forteller Diana.

Også denne gangen var barna unnfanget på naturlig måte.

– Er du spesielt disponert for å få flere barn på en gang?

– Ingen har antydet det. Det eneste jeg vet er at både jeg og mannen min har tvillinger i familien på hver vår side, ler Diana.

Les også:Fryktet at Teodor og Petra skulle dø

Nervevrak

På tross av at forrige graviditet hadde vært problematisk, forløp denne noenlunde normalt. Men fra uke 29 måtte Diana legges inn på Drammen sykehus. Flere ganger holdt fødselen på å starte, til slutt kom tre jentene - helt tilfeldig - til verden den 11.11.11 i uke 33 i svangerskapet.

– Tre forskjellige team sto klar til å ta imot dem, minnes Diana. Jeg var veldig nervøs for keisersnittet, men heldigvis var mannen min veldig rolig og før jeg hadde registret at det var i gang, var alle tre ute.

Siden barna var premature ble de umiddelbart tatt bort og sjekket. To av dem hadde behov for litt hjelp i starten.

– Bare Dilailah var sterk nok til å besøke meg på oppvåkningen, men jeg fikk sneket meg opp for å ta en titt på de to andre, forteller Diana, som beskriver den første tiden som et kaos av følelser.

– Veldig hektisk veldig moro og veldig slitsomt samtidig, ler Diana

Bare to uker senere var de hjemme igjen og måtte stå på egne ben.

– Det var veldig godt å komme hjem etter så lang tid på sykehus, men samtidig veldig angstfylt med tre premature trillinger. Jeg var nervevrak i starten og tok temperaturen på dem annenhver time. I tillegg fikk vi med oss en vekt hjem og jeg drev og veide dem hele tiden. Jeg var helt paranoid på det. Til slutt måtte jeg bare ta meg sammen og si til meg selv at det her går fint, minnes hun.

Les også:Mater du barnet ditt med skje?

Hektisk

Etter noen knappe måneder begynner de nybakte trillingforeldrene å komme inn i ting. Det går unna i hjemmet når tre skal bades mates og legges. Likevel har paret tid til de to hundevalpene sine og i tillegg holder Diana omverden oppdatert med sin egen blogg om trillingforeldretilværelsen.

– Her er det bare en ting som gjelder, og det er rutiner, rutiner, rutiner, forteller Diana som innrømmer at det er 24-timers prosjekt og at trillingene ennå ikke er så synkroniserte som de burde være.

– Jeg tror det er flaks at jeg ikke vet hvordan det er å ha ett barn. Vi må bare ta dagen som den kommer og med et smil uansett.

Hvordan fordeler dere arbeidet?

– Jeg bytter alle bleier, og mannen hjelper til med alt det andre. Heldigvis er han hjemme med meg for tiden, ellers hadde det ikke gått. I tillegg har vi to nattevakter i uka som kommer fra kl 23 til kl 7.00 om morgenen. Og så bor mamma i andre etasje, hun er veldig god hjelp, forteller Diana.

Les også:Lær barnet å sove uten gråt

Blogg

På tross av at livet går i hundre har Diana allerede blogget om at hun og mannen kunne tenke seg flere barn.

– Vi stortrives med å være en stor familie, så når det har gått noen år så planlegger flere barn, slår den nybakte trillingmoren fast

Les også:Norske mødre har det best i verden